CTP face cronica unui meci de tenis memorabil: "A fost ca batalia finala dintre Batman si Spiderman"

CTP face cronica unui meci de tenis memorabil:

Atunci, in clipa aceea de ciocnire a ochilor, s-au strans cele 3 ore si un minut de lupta pe viata si pe moarte: serviciul lui Nole se duce la teu, aproape in tusa, Kei se intinde inca o data la rupere totala, agata cu dreapta si trimite mingea in fileu, la o palma de banda.

acum 54 luni (15 May 2016)

Cristian Tudor Popescu a urmarit partida si a lansat un comentariu de exceptie pe republica.ro.

"A fost ca batalia finala dintre Batman si Spiderman.Nishikori a inceput cu o forta si o acuratete de samurai. Daca mingea trimisa de Nole era cu 1m mai scurta, Kei tasnea in ea si o plesnea cu o retragere atat de iute a rachetei de parca manuia intr-adevar o katana. Sarbul a fost, incredibil, depasit de viteza in regim de precizie a japonezului, pierzandu-si de doua ori serviciul. Dupa setul pierdut cu 2-6, pe fata lui Nole se citea oboseala psihica: ce zi fenomenala a prins Kei, ii intra tot, totusi eu conduc cu 9 la 2 in intalnirile directe, am castigat turneu dupa turneu anul asta, e o semifinala la Roma, urmeaza Roland Garros, are rost sa ma consum intr-un meci lung si greu, in care ma pot accidenta?In decisiv, purtat de efortul de vointa, a ajuns sa conduca cu 4-1.

Nu l-am auzit pe Novak Djokovic sa spuna de atatea ori "Bravo!", de cand il vad jucand tenis.

Tensiunea a ramas atat de mare pana la ultima minge, incat Nole n-a observat ca avea racheta varza dupa o dreapta naprasnica - se pregatea sa serveasca, arbitrul Lahiani i-a atras atentia ca i s-a rupt racordajul!

Ultima minge: Nole are 6-5 in tie-break, dupa ce avusese alte 3 mingi de meci, anulate cu forehand-uri trimise pe contre pied cu "mana rece" de Kei, si serveste. Bate mingea de pamant indelung, respira adanc, parca ar vrea s-o tina asa la nesfarsit, sa nu se termine vreodata acest meci de basm.

Intr-un tarziu ridica fruntea: o frantura de secunda, privirea lui o intalneste pe cea a lui Nishikori, care astepta incordat ca un sarpe in coada, cu genunchii indoiti si umarul stand infipt in fata. Atunci, in clipa aceea de ciocnire a ochilor, s-au strans cele 3 ore si un minut de lupta pe viata si pe moarte: serviciul lui Nole se duce la teu, aproape in tusa, Kei se intinde inca o data la r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro