CTP a criticat si ironizat "The Revenant": "Lui DiCaprio poate ar trebui sa i se dea o medalie de razboi, nu Oscarul" VIDEO

CTP a criticat si ironizat

Stiinta, da, poate sa vorbeasca despre structura fulgului de zapada, despre hidrodinamica raurilor de munte, de gestatia la femela de grizzly, dar arta vorbeste despre om. Cristian Tudor Popescu, jurnalist Cat despre actorul american Leonardo DiCaprio, protagonistul filmului si cotat cu mari sanse de a castiga in sfarsit prestigioasa statueta pentru interpretare, CTP spune ca acesta ar merita mai degraba "o medalie de razboi" si nu un Oscar, precizand ca artistul "nici nu prea joaca". "DiCaprio s-a apucat sa manance ficat de bizon, chiar ficat de bizon, in film, cu sangele siroindu-i pe fata, mai avea un tovaras la masa, un indian, mananca amandoi ficati de bizon, si se taraste jumatate de film, cade prin ape, de pe stanci, se suie in copaci, il mananca ursii.

acum 52 luni (25 Jan 2016)

Drama "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant" pare sa se distanteze din pluton, primind 12 nominalizari la premiile Oscar 2016, inclusiv la cele mai importante categorii - Cel mai bun film, Cel mai bun actor in rol principal (Leonardo DiCaprio), Cel mai bun actor in rol secundar (Tom Hardy) si Cel mai bun regizor (Alejandro G. Filmul a fost apreciat de criticii straini, insa nu a avut parte de o primire la fel de calduroasa si din partea intransigentului Cristian Tudor Popescu.

Prezent in platoul Digi24, jurnalistul a ironizat cel mai recent film semnat de apreciatul regizor mexican Alejandro Gonzalez Inarritu, declarandu-se dezamagit de viziunea acestuia, pe care, altfel, il considera "un cineast de prima mana."

"Poate ca ar trebui sa vorbesc asa (cu haina si gluga pe cap - n.red.) despre filmul asta si stiti de ce? Cam asta este filosofia - care pe mine m-a naucit, m-a uluit, pentru ca nu e vorba despre vreun Gigi Abrams sau alt regizor de doi bani; e vorba de Alejandro Gonzalez Inarritu, un regizor de prima mana", a declarat CTP in studioul Digi 24. Cristian Tudor Popescu, despre "The Revenant": "O telenovela Animal Planet"

Ziaristul a continuat catalogand filmul drept "o telenovela Animal Planet", fiind de parere ca regizorul mexican "a pierdut sensul artei cinematografice." Nu este despre ursi grizzly, nu este despre munti, nu este despre rauri, despre bizoni sau despre iarba. Stiinta, da, poate sa vorbeasca despre structura fulgului de zapada, despre hidrodinamica raurilor de munte, de gestatia la femela de grizzly, dar arta vorbeste despre om.

Ziaristul a tinut sa lamureasca si motivul pentru care a ales o vestimentatie cel putin neobisnuita: "Ca de-aia venii si eu cu acest parpalac pe mine: ca sa fiu mai credibil, nu? Vin de-afara, am si niste bocanci alpini, vorbesc despre

si fiind cu astea pe mine, o sa fiu mai realist, deci mai artist si mai credibil, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro