CSM vrea ca procurorii sa ramana cu statutul de magistrati

CSM vrea ca procurorii sa ramana cu statutul de magistrati

UPDATE Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a declarat, marti, ca atata timp cat la conducerea Ministerului Justitiei se afla un fost procuror, ca si la conducerea Guvernului, statutul procurorilor nu se va schimba. De asemenea, Ponta a declarat, la iesirea de la consultarile de luni cu presedintele care au avut loc la Cotroceni, ca PSD sustine procesul de revizuire a Constitutiei si ca asteapta o pozitie clara din partea PNL.

acum 85 luni (21 Apr 2015)

UPDATE Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a declarat, marti, ca atata timp cat la conducerea Ministerului Justitiei se afla un fost procuror, ca si la conducerea Guvernului, statutul procurorilor nu se va schimba. Cat timp la conducerea Guvernului se va afla un prim ministru fost procuror, statutul nu se va schimba", a declarat Cazanciuc, intrebat de jurnalisti in legatura cu declaratiile recente privind o eventuala schimbare a statutului de magistrati al procurorilor.

Vicepresedintele CSM, Bogdan Gabor, a declarat ca sectia de procurori doreste mentinerea statutului de magistrat in cazul procurorilor. In acest context reamintim ca Sectia pentru procurori si Plenul CSM s-au exprimat constant in sensul necesitatii mentinerii statutului de magistrat al procurorilor ca si conditie fundamentala a garantarii unei corecte si complete reprezentari a intereselor generale ale societatii, a apararii ordinii de drept si apararii drepturilor si libertatilor cetatenilor", a declarat vicepresedintele CSM.

Declaratiile reprezentantului CSM vin dupa premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca eliminarea procurorilor din randul magistratilor ar gasi sustinere in randul alesilor si a precizat ca, in 2013, un amendament similar a fost introdus de liberali.

Ponta a sugerat ca a discutat subiectul si cu presedintele Klaus Iohannis, iar acesta ar fi fost de acord, insa ulterior Iohannis a negat ca ar fi avut aceasta discutie. De asemenea, Ponta a declarat, la iesirea de la consultarile de luni cu presedintele care au avut loc la Cotroceni, ca PSD sustine procesul de revizuire a Constitutiei si ca asteapta o pozitie clara din partea PNL. Astfel, in vreme ce CSM militeaza pentru prevederi constitutionale care sa asigure independenta procurorilor si scoaterea Ministerului Public de sub controlul Ministerului Justitiei, Ponta a sustinut exact contrariul: subordonarea procurorilor fata de Ministerul Justitiei.

Klau... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro