CSM si Parchetul General, solicitate sa verifice legalitatea eliberarii celor sapte violatori din Vaslui. "O situatie fara precedent in justitia anului 2015"

CSM si Parchetul General, solicitate sa verifice legalitatea eliberarii celor sapte violatori din Vaslui.

Reactia AID vine dupa ce magistratii judecatoriei Vaslui au dispus vineri, 19 iunie, inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, in cazul celor sapte tineri din localitatea vasluiana Valeni, care au violat ore in sir o eleva navetista, pana cand aceasta si-a pierdut cunostinta. Pe aceeasi tema: Eleva din Vaslui, sechestrata si violata de sapte indivizi la intoarcerea de la scoala Dezvaluiri cutremuratoare in cazul elevei din Vaslui, violata de sapte tineri: abuzata pana la lesin, stropita cu alcool si iarasi batjocorita Sentinta-soc la Vaslui.

acum 63 luni (23 Jun 2015)

Reactia AID vine dupa ce magistratii judecatoriei Vaslui au dispus vineri, 19 iunie, inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, in cazul celor sapte tineri din localitatea vasluiana Valeni, care au violat ore in sir o eleva navetista, pana cand aceasta si-a pierdut cunostinta.

"AID respecta institutia judecatorului si a procurorului, dar considera inadmisibila si revoltatoare decizia magistratilor Judecatoriei Vaslui care au dispus saptamana trecuta inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar in cazul celor sapte tineri din Valeni, judetul Vaslui, care au violat ore in sir o eleva, pana ce fata si-a pierdut cunostinta. Reprezentantii asociatiei considera, totodata, inexplicabila reactia Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui (de precizat ca Ministerul Public in acest dosar este reprezentat de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui n.r.), care nu a contestat decizia sau nu a propus masura arestului preventiv, lasand sa se petreaca o situatie fara precedent in justitia romaneasca a anului 2015. AID solicita Consiliului Superior al Magistraturii, cat si Parchetului General sa se autosesizeze cu privire la acest caz, sa se aplece asupra procedurilor si a deciziei pronuntate si sa verifice legalitatea acestora.", precizeaza un comunicat de presa remis marti de AID.

Decizia magistratilor vasluieni a fost luata invocandu-se hotararea Curtii Constitutionale prin care s-a declarat neconstitutional arestul la domiciliu in cazul persoanelor trimise in judecata, pentru ca nu este reglementata durata maxima pentru care poate fi dispusa in procedura de camera preliminara si de judecata, neasigurandu-se un just echilibru intre interesul public si cel individual.

In ziua de 10 noiembrie 2014, in jurul orei 19,00, victima s-a intalnit in municipiul Vaslui cu doi dintre tineri, cu care se cunostea si care s-au oferit sa o conduca a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro