CSM se reuneste, miercuri, intr-o sedinta pentru a ajunge la un numitor comun in privinta introducerii pragului pentru abuzul in serviciu

Reprezentantii Parchetului General (PG) au sustinut, in cadrul dezbaterilor de la Ministerul Justitiei, legate de instituirea unui prag valoric privind abuzul in serviciu, ca nu este nevoie de o astfel de limitare, in timp ce procurorii DNA cred ca valoarea ar trebui sa fie echivalenta cu salariul minim.

acum 59 luni (5 Jul 2017)

Consiliul Superior al Magistraturii se va intruni, miercuri, intr-o sedinta in care se va discuta despre cuantumul pragului pentru infractiunea de abuz in serviciu, potrivit Mediafax.

"Sa nu ma mai puneti sa raspund in fata colegilor si sa nu mai vorbiti in numele meu daca nu am votat. Doamna Baltag a spus ca reprezinta minoritatea, adica sapte judecatori, si ca pragul trebuie sa fie unul inalt", a spus judecatorul Bogdan Mateescu.

"Sigur ca nu putem gandi altfel, acestea sunt deciziile CCR. Nu am spuns nimic despre o valoare a pragului", a replicat Gabriela Baltag, unul dintre reprezentantii CSM prezenti la dezbateri.

Al doilea membru care a participat luni la discutii, Cristian Ban, a spus ca nu a avansat sume, "ci numai criterii ale pragului".

La dezbaterea de luni, judecatorul Gabriela Baltag, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a spus ca, la nivelul institutiei pe care o reprezinta, parerile sunt impartite. Un numar de sapte judecatori sustin pragul, in timp ce alti 10, nu. Vicepresedintele CSM a spus, in cadrul dezbaterilor, ca trebuie sa fie o analiza mai ampla, subliniind ca ar fi indicata o modificare a legislatiei privind achizitiile publice.

Ministrul Jusitiei a apreciat ca societatea civila considera ca nu e nevoie de implementarea unui prag valoric privind abuzul in serviciu, in timp ce juristii au o opinie total opusa.

Reprezentantii Parchetului General (PG) au sustinut, in cadrul dezbaterilor de la Ministerul Justitiei, legate de instituirea unui prag valoric privind abuzul in serviciu, ca nu este nevoie de o astfel de limitare, in timp ce procurorii DNA cred ca valoarea ar trebui sa fie echivalenta cu salariul minim. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro