CSM isi alege vineri sefii. Un judecator si doi procurori, candidati pentru conducerea Consiliului. Presedintele Klaus Iohannis, invitat la sedinta

CSM isi alege vineri sefii. Un judecator si doi procurori, candidati pentru conducerea Consiliului. Presedintele Klaus Iohannis, invitat la sedinta

CSM are in componenta 19 membri: noua judecatori si cinci procurori alesi de magistrati in adunarile generale ale instantelor si parchetelor si validati de Senat, doi reprezentanti ai societatii civile alesi de Senat si trei membri de drept - ministrul Justitiei, presedintele ICCJ si procurorul general al Romaniei. Potrivit CV-ului sau, Simona Marcu a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti in 1988 si a fost jurisconsult, judecator la Judecatoria Sector 1 si la Tribunalul Bucuresti, presedinte de sectie, vicepresedinte al Tribunalului Bucuresti, judecator la Curtea de Apel Bucuresti si judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal.

acum 57 luni (5 Jan 2018)

Judecatoarea Simona Marcu candideaza pentru functia de presedinte al CSM, in timp ce procurorii Codrut Olaru si Nicolae Solomon si-au depus candidaturile pentru postul de vicepresedinte al Consiliului. Candidatii pentru sefia CSM trebuie sa prezinte un proiect managerial care sa cuprinda viziunea lor referitoare la gestionarea competentelor Consiliului si rezolvarea aspectelor legate de resursele umane din sistemul judiciar si proiectele aflate in derulare. CSM are in componenta 19 membri: noua judecatori si cinci procurori alesi de magistrati in adunarile generale ale instantelor si parchetelor si validati de Senat, doi reprezentanti ai societatii civile alesi de Senat si trei membri de drept - ministrul Justitiei, presedintele ICCJ si procurorul general al Romaniei.

Presedintele

Judecatoarea Simona Camelia Marcu, care candideaza la functia de presedinte al CSM, este membru al Consiliului din partea instantei supreme, fiind judecator la Sectia Contencios Administrativ.

Potrivit CV-ului sau, Simona Marcu a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti in 1988 si a fost jurisconsult, judecator la Judecatoria Sector 1 si la Tribunalul Bucuresti, presedinte de sectie, vicepresedinte al Tribunalului Bucuresti, judecator la Curtea de Apel Bucuresti si judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal.

In proiectul prezentat la depunerea candidaturii pentru alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Marcu a pledat pentru "echilibrul sistemului judiciar", aratand ca "CSM trebuie sa-si asume pe deplin rolul constitutional de garant al independentei justitiei si sa se implice in stabilirea si aplicarea unor politici judiciare constante si coerente".

De asemenea, ea a pledat pentru indemnizatiile si pensiile judecatorilor, aratand ca "aceste elemente nu constituie si nu trebuie tratate ca privilegii ale acestei categorii profesionale, ci ca o... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro