CSM incepe analiza raportului de control al Inspectiei Judiciare facut la DNA. Kovesi a fost invitata vineri sa-si sustina punctul de vedere

CSM incepe analiza raportului de control al Inspectiei Judiciare facut la DNA. Kovesi a fost invitata vineri sa-si sustina punctul de vedere

Prin prezentarea partiala, trunchiata si scoasa din context a unor date din raportul nefinalizat al Inspectiei Judiciare, precum si prin publicarea acestor date inainte de sustinerea obiectiunilor si a punctului de vedere de catre DNA, se creeaza o imagine falsa asupra rezultatului inspectiei", mai spune DNA in comunicatul de presa postat pe site. Raportul are peste 500 de pagini De asemenea, DNA face publice concluziile din raportul Inspectiei Judiciare, care are peste 500 de pagini, "pentru o informare corecta a opiniei publice, avand in vedere modul defectuos de gestionare a documentului".

acum 47 luni (10 Oct 2017)

Potrivit unor oficiali ai CSM, datorita volumului mare de lucru, analiza se va derula pe parcursul a mai multor sedinte de sectie. In sedinta de astazi s-au stabilit primele masuri in cadrul calendarului de analiza a raportului.

DNA a publicat concluziile

DNA a facut publice, vineri seara, concluziile raportului Inspectiei Judiciare, precizand ca acestea se regasesc in documentul provizoriu transmis Directiei.

Potrivit concluziilor documentului facut public de DNA, procurorul sef Laura Codruta Kovesi are "calitatile necesare pentru exercitarea in continuare a functiei de conducere". Concluziile provizorii sunt apreciative la adresa Laurei Codruta Kovesi, despre care se afirma ca "a reusit sa eficientizeze activitatea" si sa inchege "un colectiv omogen, transformandu-l intr-o echipa capabila de performanta in domeniul specific de activitate".

Potrivit DNA, o prima versiune a raportului a fost transmisa Directiei Nationale Anticoruptie in 26 septembrie de catre Inspectia Judiciara, iar obiectiunile au fost trimise de catre Directie Inspectiei Judiciare in 2 octombrie pentru a fi luate in considerare la redactarea versiunii finale a raportului. Prin prezentarea partiala, trunchiata si scoasa din context a unor date din raportul nefinalizat al Inspectiei Judiciare, precum si prin publicarea acestor date inainte de sustinerea obiectiunilor si a punctului de vedere de catre DNA, se creeaza o imagine falsa asupra rezultatului inspectiei", mai spune DNA in comunicatul de presa postat pe site.

Raportul are peste 500 de pagini

De asemenea, DNA face publice concluziile din raportul Inspectiei Judiciare, care are peste 500 de pagini, "pentru o informare corecta a opiniei publice, avand in vedere modul defectuos de gestionare a documentului".

DNA precizeaza ca aceste concluzii privind "managementul procurorului sef al DNA Laura Codru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro