CSM cere cercetarea disciplinara a procurorului general Augustin Lazar, in dosarul elaborarii Ordonantei 13. Seful Parchetului General: Ancheta va continua. Avem obligatia de a afla adevarul privind aceste fapte

Un judecător al Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Simona Marcu, membru in Colegiul de Conducere al instanţei supreme, a cerut sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru verificarea modului in care Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazăr, a gestionat comunicarea publică in perioada ulterioară emiterii Ordonanţei de Urgenţă 13 din perspectiva respectării obligaţiei de rezervă pe care o au magistraţii.Citește și: Un membru CSM cere Inspecției Judiciare să examineze modul in care DNA a verificat elaborarea Ordonanței 13Judecătoarea CSM Simona Marcu a solicitat, marți, sesizarea Inspecției Judiciare pentru a examina modul in care DNA a verificat elaborarea Ordonanței 13, care prevedea modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. "Conflictul juridic de natură constituţională pe care preşedintele Senatului il aduce in atenţia Curţii Constituţionale a Romaniei a fost generat de demersurile procurorilor din cadrul DNA, constand in anchetarea circumstanţelor in care a fost elaborat proiectul de ordonanţă de urgenţă al Guvernului referitor la modificarea şi completarea Codului penal, respectiv a Codului de procedură penală, fapt care a creat blocaje instituţionale", preciza Tăriceanu, intr-un comunicat de presă.

acum 69 luni (28 Feb 2017)

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cere cercetarea disciplinară a procurorului general Augustin Lazăr, pentru modul in care Parchetul a comunicat, in cazul Ordonanței 13, informează Mediafax.

Un judecător al Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Simona Marcu, membru in Colegiul de Conducere al instanţei supreme, a cerut sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru verificarea modului in care Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazăr, a gestionat comunicarea publică in perioada ulterioară emiterii Ordonanţei de Urgenţă 13 din perspectiva respectării obligaţiei de rezervă pe care o au magistraţii.Citește și: Un membru CSM cere Inspecției Judiciare să examineze modul in care DNA a verificat elaborarea Ordonanței 13Judecătoarea CSM Simona Marcu a solicitat, marți, sesizarea Inspecției Judiciare pentru a examina modul in care DNA a verificat elaborarea Ordonanței 13, care prevedea modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazăr, a precizat, marți, la intrarea in sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că ancheta in cazul adoptării Ordonanței 13, declinată de DNA la Parchetul General, va continua, și după ce Curtea Constituțională a constatat existența unui conflict constituțional intre Guvern și Direcția Națională Anticorupție. Parchetul are obligația de a afla adevărul cu privire la aceste fapte", a spus Augustin Lazăr, la intrarea in sediul CSM.

Curtea Constituțională (CCR) a dezbătut, luni, sesizarea depusă de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind un posibil conflict juridic de natură constituțională intre Guvern și Direcția Națională Anticorupție (DNA). In urmă cu trei săptămani, el susținea că anchetarea de către procurorii anticorupţie a modului in care a fost elaborată OUG 13 reprezintă o incălcare a puterii executive d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro