Croseteaza personaje din desene animate. Cele mai cautate jucarii sunt dragonii, minionii si "pasarile nervoase"

Croseteaza personaje din desene animate. Cele mai cautate jucarii sunt dragonii, minionii si

"Sunt un copil mai mare", spune Annamaria Cardan (26 de ani) uitandu-se la minunatiile minuscule si colorate de pe masa ei. A invatat singura sa tricoteze si, de sase ani, de cand a descoperit o tehnica japoneza de crosetat, face personaje de toate marimile si culorile, de la "minioni" (n.r. - personaje intalnite in filmele de desene animate "Minions" si "Despicable me"/"Sunt un mic ticalos"), uriasi de vreo jumatate de metru si figurine haioase mai mici decat un capac de pix. Foloseste ata colorata, lana si o croseta, instrument atat de cunoscut mamelor si bunicilor noastre care, cu ajutorul lui, faceau aproape orice, de la sosete groase, la fete de masa si fete de decor din macrameu.

acum 75 luni (5 Mar 2016)

"Sunt un copil mai mare", spune Annamaria Cardan (26 de ani) uitandu-se la minunatiile minuscule si colorate de pe masa ei. A invatat singura sa tricoteze si, de sase ani, de cand a descoperit o tehnica japoneza de crosetat, face personaje de toate marimile si culorile, de la "minioni" (n.r. - personaje intalnite in filmele de desene animate "Minions" si "Despicable me"/"Sunt un mic ticalos"), uriasi de vreo jumatate de metru si figurine haioase mai mici decat un capac de pix. - in traducere, "pasari nervoase", personaje dintr-un joc video si, apoi, dintr-o animatie), dragoni, soricei, iepurasi, toti prind viata din croseta Annamariei Cardan si ajung jucarii pentru copii, odorizante de masina, brelocuri, papuci si caciulite pentru bebelusi, bijuterii pentru adolescenti si adulti (coliere, brose, cercei, bratari). Le vinde la targuri sau in urma comenzilor primite de la prieteni, cunostinte si de pe Facebook.

Tanara tricoteaza in timpul ei liber, dupa slujba de la o firma de asigurari si in weekenduri. Foloseste ata colorata, lana si o croseta, instrument atat de cunoscut mamelor si bunicilor noastre care, cu ajutorul lui, faceau aproape orice, de la sosete groase, la fete de masa si fete de decor din macrameu.

Ca sa faca figurinele, Annamaria foloseste "amigurumi", o tehnica japoneza de confectionare a papusilor crosetate si umplute cu diverse materiale. Cand curcubeul sta pe masa

Intr-o zi, prin 2010, stiindu-i pasiunea pentru crosetat, bunica ei i-a dat o gramada de gheme de diferite marimi, grosimi si culori. Annamaria se uita la marea colorata care se ingramadea pe masa si nu stia ce sa faca din acele mii de fire de ata colorata. Dupa ce bunica mi-a dat mai multa lanita de diferite culori, m-am uitat la tutoriale pe Youtube si, dupa unul spaniol, am crosetat-o pe Hello Kitty", explica tanara. M-a mirat ca si copilasii de 4-5 ani stiau de ele", povesteste Annamaria. Si nici prin cap nu-i trece sa s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro