CRONOLOGIE. Culisele si flimul operatiunii "Martea Neagra 2"

Drepturile omului in țara borfașilor Dacă mai avea cineva vreo umbră de indoială că actuala putere n-are altă prioritate decat să-și scape pielea de pușcărie, că pomenile promise in campanie n-au fost decat o perdea de fum și că drepturile omului nu contează decat atunci cand e vorba de "noi și-ai noștri", sper să se fi trezit in sfarșit. De modul cum contracarăm atacul mafiot dat pe seară de Liviu Dragnea şi de gaşca sa de bandiţi depinde viitorul nostru pentru o lungă perioadă de acum inainte. Reacții ale societății civile: Filosoful Andrei Pleșu atacă dur Cabinetul Grindeanu: Este prima dată cand membrii unui guvern romanesc au gandire de repetenți, vorbire de semi-analfabeți și fire de ticălos Filosoful Andrei Pleșu a reacționat, miercuri, după ce Guvernul a adoptat OUG privind grațierea și modificarea Codului penal și de procedură penală, afirmand că "este prima dată cănd membrii unui Executiv romanesc au gandire de repetenți, vorbire de semi-analfabeți și fire de ticălos". Romania a făcut istorie tristă, rușinoasă Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, susține că Guvernul Grindeanu a acționat, marți seara, "cu incălcarea principiului limitării tiraniei majorității", prin decizia de a adopta OUG privind grațierea și modificarea Codului penal și de procedură penală, deși actele normative nu erau pe ordinea de zi a ședinței.

acum 68 luni (2 Feb 2017)

Guvernul a adoptat pe furiș ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal și a publicat-o noaptea in Monitorul Oficial, pentru a produce efecte cat mai rapid.

Guvernul condus de Sorin Grindeanu a acționat in viteză și la adăpostul intunericului pentru a-l salva pe președintele PSD, Liviu Dragnea, de acuzația de abuz in serviciu. Guvernul s-a reunit in ședință, avand pe ordinea de zi aprobarea bugetului pe anul 2017. Ordonanţa de modificare a Codurilor Penale nu s-a regăsit nici măcar pe o ordinea de zi suplimentară. Potrivit unor surse, spre finalul ședinței, premierul Sorin Grindeanu a intrebat dacă mai există acte normative de discutat. Printre acestea, ordonanța privind modificarea Codului Penal și proiectul de lege privind grațierea. Materialele au fost distribuite miniștrilor abia in acel moment, ordonanța de urgență fiind aprobată in unanimitate. Ministrul Justiției, Florin Iordache, anunță, intr-o declarație, că Guvernul a aprobat ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal. Florin Iordache a fost nervos și agresiv și a refuzat să răspundă la intrebările dacă acesta il va salva pe Liviu Dragnea. "Eu nu știu ce conține dosarul", s-a eschivat ministrul, deși ziariștii ii atrag atenția că prejudiciul provocat de preşedintele social-democrat (sub pragul de 200.000 de lei introdus de Guvern) este public. Ministrul Justiției a refuzat să răspundă dacă articolul privind dezincriminarea abuzului in serviciu prin acte normative este menită să salveze guvernul de răspunderea penală pentru ordonanță. Cateva sute de persoane s-au adunat in fața Guvernului, protestand față de modificarea Codului Penal. Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că este o zi de doliu pentru statul de drept. Șefa DNA, Laura Codruţa Kövesi, a declarat că proiectul lipseşte de relevanţă lupta impotriva corupţiei. Cateva mii de oamenii au ocupat Piaţa Victoriei şi protestează faţă de decizii... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro