CRONOLOGIE. Ce atentate majore au avut loc in Europa, in ultimii ani. Spania este cea mai noua tinta a atacatorilor

FOTO + VIDEO In 9 august, un incident care ar putea fi calificat drept "terorist" a avut loc la Paris, unde mai multi militari francezi au fost raniti dupa ce au fost loviti de un vehicul in suburbia pariziana Levallois-Perret, a transmis postul de radio France Info, citat de Reuters. Citeste si: Ce stim despre cei trei atacatori de la Londra, care au fost impuscati dupa opt minute de la declansarea atentatului Cei trei barbati care au omorat sapte oameni si au ranit alti 48, la Londra, in doua atacuri care au avut loc sambata noaptea, au fost descrisi de martori drept "de origine mediteraneana", scrie publicatia Daily Mail.

acum 34 luni (17 Aug 2017)

In ultimii ani, mai multe tari din Europa au fost vizate de atentate teroriste, intre care Marea Britanie, Franta, Germania, Belgia, Suedia. FOTO + VIDEO

In 9 august, un incident care ar putea fi calificat drept "terorist" a avut loc la Paris, unde mai multi militari francezi au fost raniti dupa ce au fost loviti de un vehicul in suburbia pariziana Levallois-Perret, a transmis postul de radio France Info, citat de Reuters.

In 19 iunie 2017, cel putin zece persoane au fost ranite, iar una ucisa, dupa ce o duba a intrat intr-o multime aflata in proximitatea unei moschee din Londra, Politia britanica tratand incidentul ca pe un atac terorist.

In 5 iunie, trei barbati au intrat cu masina in pietoni, dupa care au inceput sa injunghie oamenii la intamplare, in Piata Borough si pe Podul Londrei, cauzand moartea a opt persoane si ranirea altor 48. In opt minute, politisti inarmati au venit la locul incidentului si i-au ucis pe cei trei, tragand nu mai putin de 50 de focuri de arma, potrivit BBC News.

In 22 mai 2017, un terorist sinucigas tip kamikaze a ucis si a omorat 22 de persoane, ranind peste 100 de oameni in timul concertului solistei Ariana Grande, de pe Manchester Arena, in nordul Marii Britanii.

In 7 aprilie 2017, un sofer a deturnat un camion de bere si a intrat in pietonii aflati in apropierea unui magazin, in Stockholm, omorand patru.

In 22 martie 2017, un barbat a intrat cu un SUV inchiriat in pietonii de pe Westminster Bridge, Londra, omorand 4 persoane.

In 19 decembrie 2016, un camion a intrat intr-un targ de Craciun din Berlin, omorand 12 persoane.

In 14 iulie 2016, un terorist la bordul unui camion a ucis 86 de oameni in timpul serbarii Zilei Bastiliei, in Nisa. Citeste si: Ce stim despre cei trei atacatori de la Londra, care au fost impuscati dupa opt minute de la declansarea atentatului

Cei trei barbati care au omorat sapte oameni si au ranit alti 48, la Londra, in do... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro