CRONICA "Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar"- filmul realizat dupa marturisirile celei mai celebre amante a lui Pablo Escobar

CRONICA

Adaptare a cartii cu titlu omonim scrisa de Vallejo insusi, filmul "Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar" (Loving Pablo, hating Escobar), in regia lui Fernando Leon de Aranoa, surprinde o serie de momente cheie din relatia celor doi si, implicit, din viata supranumitului "lord al drogurilor," patrunzand in intimitatea vietilor acestora. Pentru a-l captura si ucide, dupa un an si jumatate de urmarire, a fost nevoie de o recompensa de 25 de milioane de dolari, de banii catorva dintre cele mai bogate personae din Columbia, de avioane americane cu radare speciale si de interventia unui comando al politiei columbiene special antrenat pentru aceasta operatiune si de cea a aproximativ 8 000 de persoane apartinand unor organisme de securitate ale statului, a cartelurilor de droguri rivale, a unor grupari paramilitare, a mai multor efective DEA, FBI, CIA, Navy Seals din Marina Americana si a trupelor Delta din Armata Americana.

acum 28 luni (14 Jun 2018)

Adaptare a cartii cu titlu omonim scrisa de Vallejo insusi, filmul "Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar" (Loving Pablo, hating Escobar), in regia lui Fernando Leon de Aranoa, surprinde o serie de momente cheie din relatia celor doi si, implicit, din viata supranumitului "lord al drogurilor," patrunzand in intimitatea vietilor acestora.

Printr-o maniera plina de sarcasm dar totodata presarata cu o usoara doza de cinism pe alocuri, realitatea acelor vremuri este transpusa intr-un mod total diferit fata de filmele si documentarele de acest gen realizate pana acum. De fapt, latura ironica a lui Pablo Escobar, evidentiata in mod constant pe tot parcursul filmului, starneste hohote de ras chiar si in cele mai critice momente ale povestii, precum planuirea asasinarii rivalului sau Cesar Gaviria, candidat la presedintia Columbiei.

Din acest punct de vedere, se poate spune ca "Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar" este prima creatie cinematografica care sa ofere o imagine atat de intima in ceea ce il priveste pe traficant, in pofida faptului ca urmeaza firul unei povesti care nu este spusa pentru prima data.

Javier Bardem si Penelope Cruz in rolurile din "Iubindu-l pe Pablo, urandu-l pe Escobar" (Foto: Daily Mail)

Un element nou este perspectiva din care Escobar este vazut, si anume cea a Virginiei Vallejo, femeia cu care a intretinut o relatie extraconjugala ce sfideaza limitele imaginatiei vreme de un deceniu. De aceea, acesta este prezentat nu doar ca un traficant de droguri, om politic sau geniu al crimei si al coruptiei, dar si ca un barbat sarmant, intrigant si pasional. Din acest punct de vedere, se poate spune faptul ca dozajul in ceea ce priveste expunerea elementelor personalitatii lui Escobar se afla intr-un echilibru aproape perfect, cu exceptia faptului ca, in unele momente, pare ca genul filmului se transforma intr-o usoara comedie. Mai mult decat atat, d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro