CRONICA DE SPECTATOR. Noul val are toate trasaturile vechiului val si ceva pe deasupra! "Luminita, de la capatul tunelului"

Sufrageria, decorul in care piesele moderne de mobilier stau alaturi de unele de colectie, este locul in care se petrece actiunea, unde cele patru personaje - parlamentarul Virgil Neacsu, sotia lui, iubitul stiut al acesteia si sotia iubitului - mimeaza, in functie de intorsatura situatiilor, uimire, naivitate, iubire, fac caz de corectitudine, moralitate, se roaga, ameninta, se simt cand siguri pe ei, cand vulnerabili.

acum 45 luni (25 Nov 2016)

Daca circul pe care il ofera zilnic pe micile ecrane politicienii nostri nu este suficient, duceti-va sa-i vedeti in toata splendoarea sau, mai bine zis, in toata mizeria fiintei umane la teatru.

Avantajul este ca aici, daca vreti si daca mai aveti stare, puteti rade cu gura pana la urechi de ei. "Luminita, de la capatul tunelului", neaparat cu virgula intre Luminita si restul - veti intelege de ce doar vazand -, se numeste piesa scrisa de Radu F.

Sufrageria, decorul in care piesele moderne de mobilier stau alaturi de unele de colectie, este locul in care se petrece actiunea, unde cele patru personaje - parlamentarul Virgil Neacsu, sotia lui, iubitul stiut al acesteia si sotia iubitului - mimeaza, in functie de intorsatura situatiilor, uimire, naivitate, iubire, fac caz de corectitudine, moralitate, se roaga, ameninta, se simt cand siguri pe ei, cand vulnerabili. Sau, mai bine zis, se face caz de ele si se negociaza orice. Ce mai conteaza cine cu cine se cupleaza, important este ca pozitia pe care o detine in politica sa fie vesnica! Pe cei de azi si pe cei de ieri: presedinti, prim-ministri, inalti demnitari - leadership-ul, cum i se spune acum. Au facut si continua sa faca tot ce este in puterile lor ca lucrurile sa ramana asa de cand e lumea".

Iar Virgil Neacsu, politicianul veros jucat credibil de Constantin Cotimanis, tine sa-i spuna lui Dorulet (personaj ale carui naivitate si superficialitate sunt bine redate de Dragos Stemate): "Totul este un balet pentru prosti ca tine, nu pica decat cine vrem noi sa pice". Se redreseaza repede insa Delia, ale carei fatete sunt creionate expresiv de catre Monica Davidescu, si gaseste solutia salvatoare: il cupleaza pe Gil cu Lumi.

Foarte bun momentul de dans in prefacutul joc de cucerire a lui Gil de catre Lumi, interpretata de tanara Alexandra Poiana. Si, parca pentru a nu ne imbata cu speranta ca putem scapa de ei, Gil hotaraste sa o bage pe Luminita in politica. Personajele, aidoma a ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro