Criza refugiatilor, pe masa CSAT

Criza refugiatilor, pe masa CSAT

Principalele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis: Au fost multe puncte pe ordinea de zi, dar s-au axat pe patru mari teme: modul in care se implementeaza strategia nationala a tarii.

acum 93 luni (17 Sep 2015)

Principalele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:

Au fost multe puncte pe ordinea de zi, dar s-au axat pe patru mari teme: modul in care se implementeaza strategia nationala a tarii. Au fost aprobate mai multe documente, printre care planul de implementare, Carta Alba a Apararii, etc. Au fost materiale legate de prezenta romaneasca in cadrul NATO. Toata lumea a fost de acord sa participam la fortele de interventie NATO.

Un punct s-a referit la participarea Romaniei la fortele de mentinere a pacii sub egida ONU. S-a discutat modul in care Romania se va prezenta la Consiliul JAI de saptamana viitoare. Ministrul de Interne va avea un mandat asemanator, si anume ca Romania este solidara cu celelalte state-membre, dar nu putem considera cotele obligatorii o solutie. Este posibil ca printr-o procedura care va fi aplicata saptamana viitoare, UE sa ne oblige sa primim mai multi refugiati decat locuri. Este un scenariu pe care nu ni-l dorim, dar este un scenariu care este posibil. S-a vehiculat ideea de a folosi fonduri europene pentru extinderea facilitatilor de primire a refugiatilor sau construirea de centre de primire.

Despre trimiterea in judecata a lui Ponta

Situatia este din ce in ce mai problematica pentru prim-ministru si pentru Guvern si pentru PSD. Trebuie sa recunoastem ca imaginea Romaniei are foarte mult de suferit. Sper sa se analizeze situatia cu toata raspunderea, iar cei care pot veni cu solutii sa vina cu solutii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro