Criza politica neobisnuita intr-o cunoscuta destinatie turistica: India si SUA, chemate sa rastoarne presedintele. Atentionare de calatorie pentru romani

Criza politica neobisnuita intr-o cunoscuta destinatie turistica: India si SUA, chemate sa rastoarne presedintele. Atentionare de calatorie pentru romani

FOTO 123 RF Atentionare de calatorie Pe de alta parte, numeroase tari, intre care Franta, China si India indeosebi, si-au sfatuit cetatenii sa evite calatoriile in acest arhipelag de aproximativ 350.000 de locuitori care isi asigura bugetul in principal din turism. Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei in Republica India: +911126141663, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

acum 30 luni (6 Feb 2018)

Presedintele Abdulla Yameen (foto mai jos), in varsta de 58 de ani, se pare ca nu mai e de acord cu separarea puterilor in stat. In numai cateva zile, a instaurat starea de urgenta, a suspendat activitatea Parlamentului si a ordonat arestarea sefului Curtii Supreme. Printre victimele acestei ofensive politice se numara si doi dintre predecesorii sai la presedintie, fratele sau vitreg Maumoon Abdul Gayoom, care a condus tara din 1978 pana in 2008, si Mohamed Nasheed, aflat la putere din 2008 pana in 2012. Acesta din urma a cerut interventia militara a Indiei si masuri financiare din partea Statelor Unite impotriva actualei puteri de la Male.

Presedintele maldivian Abdulla Yameen FOTO EPA

Presedintele maldivian si-a intetit actiunile impotriva opozantilor dupa ce Curtea Suprema a casat condamnarile la inchisoare date impotriva a noua politicieni. Mai mult, Curtea Suprema din Maldive a decis reintegrarea in post a 12 deputati demisi la jumatatea perioadei de mandat. A instaurat starea de urgenta pentru o perioada de 15 zile, a suspendat lucrarile Parlamentului si a fortat arestarea presedintelui Curtii Supreme.

Aflat in exil in Marea Britanie, Mohamed Nasheed (foto mai jos) a emis un comunicat in care cere interventia militara a Indiei si instituirea unui blocaj financiar din partea Statelor Unite. Poporul din Maldive are o cerere legitima catre guvernele din intreaga lume, in special catre India si Statele Unite", scrie Nasheed, care isi datoreaza reputatia in special luptei pe care o duce impotriva incalzirii globale.

"Vrem ca Guvernul indian sa trimita un reprezentant sprijinit de armata pentru a elibera judecatorii si detinutii politici, intre care fostul presedinte Maumoon Abdul Gayoom (...).

Condamnat in 2015 la 13 ani de inchisoare pentru "terorism", Mohamed Nasheed a reusit un an mai tarziu sa obtina azil in Marea Britanie. In timpul ultimei mari crize politice din acest stat insular din Oceanul Pacific, i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro