CRIZA politica in Spania, dupa 40 de ani. Alegeri ANTICIPATE in iunie - al doilea scrutin in doar sase luni

CRIZA politica in Spania, dupa 40 de ani. Alegeri ANTICIPATE in iunie - al doilea scrutin in doar sase luni

"Este prima oara cand se intampla asta in era democratica, pentru ca nu am fost in stare sa punem in aplicare mandatul primit din partea cetatenilor privind un acord pentru a avea o majoritate si a forma un guvern", a declarat ministrul Industriei si Turismului, José Manuel Soria López.

acum 89 luni (3 May 2016)

Spaniolii se vor prezenta la urne, pentru a doua oara in sase luni, dupa ce regele Felipe a anuntat, azi, alegeri anticipate, pentru 26 iunie.

Regele a semnat un decret de dizolvare a Parlamentului, in cea de-a patra economie din zona euro, dupa ce partidele politice nu au reusit sa ajunga la o intelegere pentru formarea unei coalitii si instalarea unui nou guvern, in urma alegerilor din 20 decembrie 2015, scrie Euractiv.

Spania nu a mai trecut printr-o astfel de criza politica de cand s-a intors la democratie, dupa moartea dictatorului Francisco Franco, in 1975. "Este prima oara cand se intampla asta in era democratica, pentru ca nu am fost in stare sa punem in aplicare mandatul primit din partea cetatenilor privind un acord pentru a avea o majoritate si a forma un guvern", a declarat ministrul Industriei si Turismului, José Manuel Soria López. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro