Criza imunoglobulinelor, neglijenta sistemului care curma vieti. Pacienti: "Responsabilii trebuie demisi si anchetati penal"

Criza imunoglobulinelor, neglijenta sistemului care curma vieti. Pacienti:

"Incompetenta din Ministerul Sanatatii omoara oameni", reclama reprezentantii pacientilor dupa ce in spatiul public au aparut informatii potrivit carora o oferta de imunoglobuline a fost facuta in urma cu trei luni de un distribuitor, iar Ministerul Sanatatii nu a dat un raspuns oficial, nici pana in prezent. "Pana in ziua de azi, Ministerul Sanatatii prin Agentia Nationala a Medicamentului nu ne-a transmis un raspuns oficial, dar am fost contactati telefonic la inceputul lunii februarie de catre alti reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, responsabili de politica medicamentului si, in cursul convorbirii am confirmat posibilitatea de a aproviziona piata din Romania cu acest medicament, dupa obtinerea autorizatiei de punere pe piata, la pretul la care vand ceilalti producatori", a declarat medicul Isabela Komporaly.

acum 33 luni (7 Mar 2018)

"Incompetenta din Ministerul Sanatatii omoara oameni", reclama reprezentantii pacientilor dupa ce in spatiul public au aparut informatii potrivit carora o oferta de imunoglobuline a fost facuta in urma cu trei luni de un distribuitor, iar Ministerul Sanatatii nu a dat un raspuns oficial, nici pana in prezent. Acum, in plina criza a acestor medicamente, autoritatile nu au alta solutie decat sa apeleze la celelalte tari din UE si NATO pentru a salva sute de vieti aflate in pericol. Asta s-a intamplat din cauza ca institutia este plina de oameni incompetenti, iar departamentele nu au atributii clar stabilite sau au prea multe responsabilitati si nu fac fata nivelului de munca. De aceea ministrul Sanatatii trebuie sa ceara un raport de activitate al fiecarui angajat din structura pe care o conduce si, de asemenea, sa faca o evaluare temeinica a acestora.

Oferta

Concret, reprezentantii companiei Reliance Lifescience au declarat, ieri, ca au instiintat anul trecut Ministerul Sanatatii ca pot aduce in Romania cel putin 10.000 de flacoane de imunoglobulina pentru administrare intravasculara insa autoritatea competenta nu a raspuns oficial solicitarii. "Pana in ziua de azi, Ministerul Sanatatii prin Agentia Nationala a Medicamentului nu ne-a transmis un raspuns oficial, dar am fost contactati telefonic la inceputul lunii februarie de catre alti reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, responsabili de politica medicamentului si, in cursul convorbirii am confirmat posibilitatea de a aproviziona piata din Romania cu acest medicament, dupa obtinerea autorizatiei de punere pe piata, la pretul la care vand ceilalti producatori", a declarat medicul Isabela Komporaly. Imunoglobina produsa de Reliace Lifescience nu este inregistrata oficial in Romania, desi procesul a fost initiat la data de 28 decembrie 2017. Dosarul a fost revizuit de doua comisii de specialitate (Pediatrie si Boli Infectioase) din cadrul Ministerului Sanata... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro