Criza din Ucraina se transforma in razboi. Basarabean: "Daca va fi ingenuncheat Kievul, Chisinaul se va preda a doua zi"

Criza din Ucraina se transforma in razboi. Basarabean:

Asta in conditiile in care Conventiile de la Haga din 1899 si 1907, precum si Conventiile de la Geneva din 1929 si din 1949 privind statutul prizonierilor de razboi interzic "violenta asupra vietii si persoanei, uciderea, mutilarea, tratamentul crud sau tortura, luarea de ostatici, jignirile aduse demnitatii personale, indeosebi tratarea umilitoare si degradanta, comandarea unei sentinte sau executia fara o hotarare prealabila luata de o judecatorie ce are toate garantiile judiciare."

acum 106 luni (29 Jan 2015)

>

Recent, pe internet au aparut imagini video in care teroristii pro-rusi isi bat joc de prizonierii ucraineni. Militarilor capturati li se aplica tratament inuman si degradant (sunt obligati sa-si manance blazoanele cu drapelul bicolor al Ucrainei) si sunt expusi public in ipostaze umilitoare (fiind bruscati, scuipati si ofensati de populatia rusofona a Donetkului). Asta in conditiile in care Conventiile de la Haga din 1899 si 1907, precum si Conventiile de la Geneva din 1929 si din 1949 privind statutul prizonierilor de razboi interzic "violenta asupra vietii si persoanei, uciderea, mutilarea, tratamentul crud sau tortura, luarea de ostatici, jignirile aduse demnitatii personale, indeosebi tratarea umilitoare si degradanta, comandarea unei sentinte sau executia fara o hotarare prealabila luata de o judecatorie ce are toate garantiile judiciare."

Cum isi bat separatistii joc de soldatii ucraineni

In consecinta, actiunile asa-zisilor insurgenti sunt de fapt crime de razboi, iar autoritatile de la Kremlin sunt complice la aceste atrocitati, prin sprijinul militar, logistic si financiar pe care-l acorda teroristilor.

Situatia din estul Ucrainei a depasit demult faza unui conflict local si nu va putea fi aplanata decat printr-o mobilizare internationala conjugata. Toate armistitiile si acordurile semnate s-au dovedit a fi taraganari, in vederea iminentelor inarmari si dislocari de trupe. Rusii nu au renuntat nici pentru o clipa la intentiile lor revansarde si revizioniste, urmarind cu obstinatie crearea Novorosiei.

In atare context, pozitia monstruoasei coalitii de la Chisinau fata de razboiul din proximitatea noastra este una senzationala si admirabila, doar ca lipseste cu desavarsire. In ceea ce priveste pozitia Partidului Democrat, n-am auzit nici macar un discurs, fie si sofisticat, al liderului sau formal, ci doar ca Porosenko este tratat ca "partener de afaceri". Va imaginati ce "onoare" pentru presedintele uc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro