Criza de locuri de veci in Ploiesti: doar 10 mai sunt disponibile in tot orasul

Criza de locuri de veci in Ploiesti: doar 10 mai sunt disponibile in tot orasul

In Ploiesti exista patru cimitire, insa trei dintre acestea, localizate in cartiere ale orasului, sunt "inchise" de ani de zile, dupa ce intreaga suprafata a fost epuizata. O portita de iesire pana la finalizarea lucrarilor de extindere ar fi, in caz de extrema urgenta, locurile de veci pentru care proprietarii nu si-au platit taxele de concesiune.

acum 46 luni (27 Jul 2016)

In Ploiesti exista patru cimitire, insa trei dintre acestea, localizate in cartiere ale orasului, sunt "inchise" de ani de zile, dupa ce intreaga suprafata a fost epuizata. In regim liber functioneaza doar cimitirul Mihai Bravu din estul orasului, insa intarzierile de aproape doi ani de zile in amenajarea suprafetelor fac ca, in acest moment, numarul locurilor de veci sa fie unul foarte mic.

Proiect neaprobat din 2014

Problema nici macar nu este una foarte complicata, avand in vedere ca in cimitirul Mihai Bravu exista suficienta suprafata pentru extinderea cu noi locuri de veci, insa un astfel de proiect treneaza din noiembrie 2014. De fiecare data cand s-a pus problema unei alocari bugetare pentru extinderea cimitirului, proiectul nu a trecut de consilierii locali.

Cu doar 10 locuri de veci libere, administratia actuala este nevoita sa aloce bani, de urgenta, chiar de luna aceasta, aproximativ 500.000 de lei, fonduri care sa rezolve problema doar pentru anul 2016. Saptamana aceasta va fi o rectificare de buget pentru a putea demara proiectul de extindere a cimitirului. Pe viitor sunt cautate si alte locuri pentru un nou cimitir, una din solutiile avansate in prezent fiind o zona din vestul orasului, vizavi de cel mai nou parc al Ploiestiului, construit pe fonduri europene.

O portita de iesire pana la finalizarea lucrarilor de extindere ar fi, in caz de extrema urgenta, locurile de veci pentru care proprietarii nu si-au platit taxele de concesiune. Aproximativ 16.000 de astfel de litigii sunt pe rolul instantelor judecatoresti. In cazurile in care Societatea de Gospodarire Urbana Ploiesti, administratorul cimitirelor din oras, are castig de cauza, acestea ar putea reconcesionate altor beneficiari. Inca un an si jumatate pentru pasajul Vest

Tanarul din Ploiesti care vrea sa acopere cu graffiti toate cele 297 de cladiri din oras care adapostesc tran... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro