Criteriile de care trebuie sa tii seama cand alegi unde sa-ti inscrii copilul in clasa 0

Criteriile de care trebuie sa tii seama cand alegi unde sa-ti inscrii copilul in clasa 0

M-as uita la portofoliul de activitati scolare si extrascolare, festivaluri, tabere, excursii, unde scolile chiar se ocupa de cresterea rotunda si frumoasa a copiilor, pentru ca la varsta aceasta asta este mai important decat diplomele si premiile pentru ca sunt otravitoare la varsta asta", a explicat expertul in Educatie Marian Stas. "Dat fiind mecanismul de , scolile au un interes mic de a respecta, de exemplu, numarul maxim de 25 de elevi din clasa pregatitoare, mai ales in situatiile in care este o anume invatatoare.

acum 69 luni (2 Mar 2017)

Cei mai multi isi doresc scoli perfomante cu profesori care trimit copiii la olimpiade sau care la sfarsitul gimnaziului ii propulseaza catre cele mai bune licee. Astfel, subliniaza presedinta Federatiei Coalitia pentru Educatie, Daniela Visoianu, accesul unui copil la cea mai apropiata scoala permite acestuia sa ramana in comunitatea in care a crescut, sa aiba contacte cu colegii de clasa si in afara scolii si este expus la familii cu valori si experiente asemanatoare. Intr-un caz de urgenta este mai simplu sa rogi o vecina care are copii in aceeasi clasa, scoala, sa te ajute cu supravegherea copilului decat sa rogi o ruda, un prieten sa strabata zeci de kilometri ca sa te poata ajuta", a explicat Daniela Visoianu. Expertul in Educatie Marian Stas completeaza, in schimb, ca, pe langa promiximitate, este important ca scoala sa aiba o paleta larga de proiecte educationale scolare si extrascolare. "Proximitatea de casa ar trebui sa fie primul criteriu de alegere a scolii pentru copiii din clasa 0, pentru ca sunt mici. M-as uita la portofoliul de activitati scolare si extrascolare, festivaluri, tabere, excursii, unde scolile chiar se ocupa de cresterea rotunda si frumoasa a copiilor, pentru ca la varsta aceasta asta este mai important decat diplomele si premiile pentru ca sunt otravitoare la varsta asta", a explicat expertul in Educatie Marian Stas. VANATOAREA DE INVATATORI, CLASE AGLOMERATE Marian Stas subliniaza ca invatatorul uneori conteaza mai mult decat scoala, asa ca nu ar fi rau inainte de a-si inscrie copiii, parintii sa se intereseze daca un cadru didactic este coruptibil sau nu si sa vada in ce proiecte s-a implicat.

Cu toate acestea, avertizeaza expertul, exista riscul ca, in momentul in care inscrii copilul la un invatator laudat, cel mai probabil clasa va ajunge sa numere 30 de elevi, ceea ce ar ingreuna procesul educational. Acest lucru este subliniat si de Daniela Visoianu, care considera ca scolile nu au niciun interes in a respecta numarul maxim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro