Criteriile de alegere a unei masini pe motorina sau benzina. Cum stim ce autoturism sa cumparam

Criteriile de alegere a unei masini pe motorina sau benzina. Cum stim ce autoturism sa cumparam

a) In functie de numarul de kilometri parcursi anual: 15.000 de kilometri-benzina b) Deplasari lungi sau calatorii scurte: Calatorii lungi-diesel Calatorii scurte -benzina c) In functie de dimensiunea autovehiculului: Automobile cu dimensiuni mari-diesel Automobile cu dimensiuni medii si mici-benzina "Inca un sfat util pentru cei care doresc sa cumpere un automobil este sa acorde o importanta mai mare la cuplul generat de motor, pentru ca in lumea automobilistilor exista o expresie care spune asa: >", ne mai vinde un pont inginerul Marcel Boghian.

acum 38 luni (9 Dec 2016)

Un automobil echipat cu motor diesel consuma cu 25% mai putin carburant, dar motoarele cu benzina sunt mai avantajoase din punct de vedere al pretului de achizitie si al costurilor de intretinere. In functie de model, un autovehicul echipat cu un motor diesel trebuie sa parcurga peste 15.000 de kilometri pe an pentru a-si justifica investitia.

"Personal, ca posesor de automobil, recomand motorul cu benzina pentru ca media anuala de kilometri realizati de mine este in jur de 14.000, iar costurile de mentenanta sunt relativ reduse comparativ cu un motor diesel", ne precizeaza Marcel Boghian, inginer auto.

Un motor modern cu aprindere prin scanteie poate contribui la un consum scazut pentru autovehiculele de dimensiuni mici, cu preturi accesibile, in timp ce un motor diesel avansat, aflat in dotarea unui autovehicul break spatios, poate asigura un consum scazut si un nivel ridicat de confort la condus. Prin intermediul unor grafice informative vom detalia avantajele celor doua sisteme de propulsie, iar persoanele nehotarate pot decide daca un motor diesel sau un motor cu aprindere prin scanteie se potriveste mai bine profilului lor.

a) In functie de numarul de kilometri parcursi anual:

15.000 de kilometri-benzina

b) Deplasari lungi sau calatorii scurte:

Calatorii lungi-diesel

Calatorii scurte -benzina

c) In functie de dimensiunea autovehiculului:

Automobile cu dimensiuni mari-diesel

Automobile cu dimensiuni medii si mici-benzina

"Inca un sfat util pentru cei care doresc sa cumpere un automobil este sa acorde o importanta mai mare la cuplul generat de motor, pentru ca in lumea automobilistilor exista o expresie care spune asa: >", ne mai vinde un pont inginerul Marcel Boghian. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro