Cristoiu: Basescu, doua primiri in Biroul Oval de la Casa Alba, in primii doi ani de mandat. Iohannis, nici una

Cristoiu: Basescu, doua primiri in Biroul Oval de la Casa Alba, in primii doi ani de mandat. Iohannis, nici una

Mesaje WikiLeaks: "Basescu este un aliat de nadejde al SUA" Jurnalistul Ion Cristoiu prezinta si o serie de cablograme ale Departamentului de Stat, dezvaluite prin WikiLeaks, in care se arata de ce primiri a beneficiat Basescu, in 2005 si 2006.

acum 75 luni (18 May 2016)

Jurnalistul Ion Cristoiu arata, pe blogul sau, ca actualul presedinte, Klaus Iohannis, nu a avut nicio vizita "la nivel inalt" in SUA. In schimb, Traian Basescu a avut, in primele 20 de luni de mandat, doua deplasari in Statele Unite, una in 8-9 martie 2005, si cealalta in 27- 28 iulie 2006, ambele la cel mai inalt nivel: intilnire in Biroul Oval.

"De la debutul mandatului, Klaus Iohannis nu a intreprins nici o vizita in SUA.

Mesaje WikiLeaks: "Basescu este un aliat de nadejde al SUA"

Jurnalistul Ion Cristoiu prezinta si o serie de cablograme ale Departamentului de Stat, dezvaluite prin WikiLeaks, in care se arata de ce primiri a beneficiat Basescu, in 2005 si 2006.

"In cele doua luni de la investirea in functie, Basescu a cautat sa demonstreze rolul international puternic si activ al Romaniei si presedintiei sale, declarand in mod repetat importanta apropierii strategice de SUA si Marea Britanie", se arata intr-o telegrama referitoare la "Vizitele presedintelui Traian Basescu la Moscova, Londra si Chisinau".

+INTR-UN LIMBAJ IESIT DIN UZANTE, SEFUL GUVERNULUI DE LA SOFIA RESPINGE FLOTA ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro