Cristian Tudor Popescu ii reproseaza lui Ion Iliescu ca "scoate bufnite pe gura": "Si-a neglijat, probabil, tratamentul cu Ginko Biloba"

Cristian Tudor Popescu ii reproseaza lui Ion Iliescu ca

In ipoteza sugerata de Iliescu, jurnalistul echivaleaza "sediul" oferit serviciului american de spionaj fie cu un spatiu similar pus la dispozitia ambasadei unei tari partenere, fie cu o baza militara, fie, eventual cu casele conspirative pe care fosta Securitate le folosea inainte de 1989, absolvind astfel de responsabilitate proprietarul pentru ceea ce se petrecea in interior in lipsa acestuia.

acum 103 luni (25 Apr 2015)

Interviul acordat de Ion Iliescu publicatiei germane "Der Spiegel" este aspru criticat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu in opinia caruia fostul presedinte "a simtit nevoia sa sara din baie" in mod inexplicabil, scotand "bufnite pe gura". (...) De ce a simtit nevoia sa sara din baie cu aceasta declaratie? De ce acum, cand avem situatia pe care o avem, din ce in ce mai tensionata, cu Rusia? Cand zona e din ce in ce mai complicata, se apuca domnul Iliescu sa ne spuna ca el a aprobat un centru CIA", i-a reprosat jurnalistul, intr-o emisiune la Digi 24, declaratia "iresponsabila".

Din punctul sau de vedere, "declaratia cea mai corecta a facut-o fostul presedinte Traian Basescu" care a sustinut, dupa ce subiectul a fodt deschis in Congresul Statelor Unite, ca "nu exista probe in legatura cu prezenta unor centre CIA pe teritoriul Romaniei". De ce se apuca domnul Iliescu sa emita aceasta fraza fara sa i-o ceara nimeni?

In ipoteza sugerata de Iliescu, jurnalistul echivaleaza "sediul" oferit serviciului american de spionaj fie cu un spatiu similar pus la dispozitia ambasadei unei tari partenere, fie cu o baza militara, fie, eventual cu casele conspirative pe care fosta Securitate le folosea inainte de 1989, absolvind astfel de responsabilitate proprietarul pentru ceea ce se petrecea in interior in lipsa acestuia. Securistul avea o legatura cu o persoana care ii dadea cheia apartamentului si persoana se ducea unde avea treaba, nu trebuia sa stie ce se intampla. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro