Cristian Proistosescu, romanul ajuns expert mondial in incalzirea globala: "Temperatura medie de vara in Bucuresti ar putea ajunge la 35 de grade"

Cristian Proistosescu, romanul ajuns expert mondial in incalzirea globala:

Cercetator la Universitatea din Washington-Seattle, Cristian Proistosescu a publicat recent in prestigioasa revista "Science Magazine", impreuna cu profesorul Peter Huybers, un studiu revolutionar si alarmant despre incalzirea globala, studiu ce arata ca incalzirea globala ar putea fi mai rapida decat se credea si ca planeta se incalzeste diferit, existand zone unde incalzirea este mai lenta. Faptul ca primele efecte grave ale incalzirii climatice se vor manifesta probabil prin lipsuri de apa si recolte proaste in zone care nu au capacitatea politico-economica de a se adapta suficient de rapid. Catre ce cresteri de temperatura ne indreptam in ritmul actual de emisii de dioxid de carbon? A predat la Harvard si Princeton Nume: Cristian Proistosescu Data si locul nasterii: 23 septembrie 1986, Pitesti Studiile si activitatea profesionala: A obtinut medalia de aur la olimpiada internationala de fizica in 2005 si medalia de bronz la aceeasi competitie in 2004.

acum 23 luni (19 Aug 2017)

Cercetator la Universitatea din Washington-Seattle, Cristian Proistosescu a publicat recent in prestigioasa revista "Science Magazine", impreuna cu profesorul Peter Huybers, un studiu revolutionar si alarmant despre incalzirea globala, studiu ce arata ca incalzirea globala ar putea fi mai rapida decat se credea si ca planeta se incalzeste diferit, existand zone unde incalzirea este mai lenta.

Studiul, despre care au scris in termeni laudativi publicatii prestigioase precum "The Washington Post", "The Guardian", "Bloomberg", "Chicago Tribune" si "Harvard Gazette", a fost realizat timp de cinci ani, pe perioada studiilor doctorale ale lui Cristian Proistosescu. El si-a luat doctoratul anul trecut la Harvard, la doar 30 de ani, tema lucrarii fiind legata de schimbarile climatice. In 2005 a luat medalia de aur la olimpiada internationala de fizica, iar in 2004 a luat medalie de bronz.

"Weekend Adevarul": De unde a pornit ideea de a face un studiu despre incalzirea globala? Sunt multe detalii importante la care comunitatea de cercetare lucreaza - cum va fi afectata agricultura, cand si cat va creste nivelul marii, vor deveni uraganele mai puternice? Insa, poate intrebarea fundamentala ramane: cat se va incalzi in medie pamantul pentru o anumita cantitate de dioxid de carbon? Acest numar este numit "Sensibilitatea Climatului", fiind numarul care leaga emisiile de dioxid de carbon si incalzirea globala. Este punctul de legatura dintre politicile economice si costurile incalzirii globale. Noi lucram la o teorie despre separarea diverselor procese climatice in functie de timpul de manifestare, si, la un moment dat, ne-am dat seama ca aceasta teorie poate explica si rezolva incompatibilitatea.

Studiul privind incalzirea globala pe care l-ai realizat impreuna cu profesorul Peter Huybers, indrumatorul lucrarii tale de doctorat, a starnit deja multe reactii pozitive si aprecieri.

I... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro