Cristian Preda, parat pentru "defaimarea tarii" de un alt decorat al Ordinului "Steaua Romaniei". Verdictul, amanat pe 19 aprilie

Cristian Preda, parat pentru

Domnul Preda ne-a explicat, a depus un punct de vedere de doua pagini si am stabilit un nou termen, la care domnia sa nici nu trebuie sa mai vina", a explicat Costin Georgescu. consilier de stat Angelescu, care pastoreste Cancelaria ordinelor, a raspuns , precizand ca legea prevede ca, in afara membrilor consiliului de onoare si a "acuzatului", doar o persoana mai poate participa la audiere, si anume presedintele.

acum 28 luni (28 Mar 2018)

El ar fi fost reclamat chiar de un alt decorat cu Ordinul "Steaua Romaniei". "Nu este un caz deosebit, nu se compara cu cel al lui Laszlo Tokes, este cu totul altceva", a dezvaluit, pentru "Adevarul", Costin Georgescu, presedintele Consiliului Ordinului "Steaua Romaniei". In mai 2016, presedintele Klaus Iohannis i-a retras Ordinul "Steaua Romaniei" lui Laszlo Tokes, ca urmare a unei decizii a Curtii Supreme, care a confirmat decizia luata de Consiliul National al Ordinului.

Decizie amanata din lipsa de cvorum

Cristian Preda a dat, miercuri, explicatii in fata Consiliul, care nu a putut lua insa o decizie, din lipsa de cvorum. Nu a fost cvorum, am fost prezenti doar eu si cu domnul general Degeratu, iar ca sa poti sa tragi o concluzie trebuie sa fie prezenti cel putin patru din cei sapte membri ai Consiliului. Domnul Preda ne-a explicat, a depus un punct de vedere de doua pagini si am stabilit un nou termen, la care domnia sa nici nu trebuie sa mai vina", a explicat Costin Georgescu.

Organismul, prezidat de fostul director al SRI, Costin Georgescu, mai este format din generalul in rezerva Constantin Degeratu, Gabriela Firea, Mircea Geoana, Ecaterina Andronescu, dar si Serban Bradisteanu, fost senator PSD, condamnat definitiv in 2012 pentru infractiunea de favorizare a infractorului, in dosarul lui Adrian Nastase.

A cerut sa fie audiat public

Cristian Preda a solicitat ca audierea sa in cadrul Consiliul Ordinului "Steaua Romaniei" sa fie publica, insa seful Cancelariei Ordinelor, Gheorghe Angelescu, s-a opus. Am scris Cancelariei Ordinelor ca doresc ca audierea mea, din 28 martie, in fata Consiliului de onoare al ordinului sa fie publica. consilier de stat Angelescu, care pastoreste Cancelaria ordinelor, a raspuns , precizand ca legea prevede ca, in afara membrilor consiliului de onoare si a "acuzatului", doar o persoana mai poate participa la audie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro