Cristian Popa, fostul viceguvernator BNR, va fi vicepresedintele Bancii Europene de Investitii

Fostul viceguvernator al Băncii Naţionale a Romaniei (BNR), Cristian Popa, a fost numit vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI) incepand cu data de 1 martie 2016, se arată intr-un comunicat al instituţiei europene, preluat de Agerpres. 'Cristian Popa a fost numit vicepreşedinte şi membru al Comitetului de direcţie al Băncii Europene de Investiţii (BEI) de către Consiliul guvernatorilor băncii, alcătuit din cei 28 de miniştri de finanţe din Uniunea Europeană', se menţionează in comunicatul citat.

acum 53 luni (27 Feb 2016)

Fostul viceguvernator al Băncii Naţionale a Romaniei (BNR), Cristian Popa, a fost numit vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI) incepand cu data de 1 martie 2016, se arată intr-un comunicat al instituţiei europene, preluat de Agerpres.

'Cristian Popa a fost numit vicepreşedinte şi membru al Comitetului de direcţie al Băncii Europene de Investiţii (BEI) de către Consiliul guvernatorilor băncii, alcătuit din cei 28 de miniştri de finanţe din Uniunea Europeană', se menţionează in comunicatul citat. In ultimii 25 de ani, Banca Europeană de Investiţii a jucat un rol crucial in sprijinirea unor oportunităţi economice mai favorabile, a accesului la finanţare, a inovării şi infrastructurii atat in Europa cat şi in afara acesteia şi aştept cu nerăbdare să contribui la activitatea in echipă a băncii, pe baza acestui palmaresului său notabil şi a experienţei demonstrate', a spus vicepreşedintele Cristian Popa.

Citește și: Cine este candidatul Romaniei pentru postul de viceguvernator la BANCA EUROPEANĂ de INVESTIȚII

Inainte de numirea sa la BEI, Cristian Popa a fost viceguvernator al BNR. Printre responsabilităţile acestuia s-au numărat conducerea grupului de lucru al BNR pentru ţintirea inflaţiei, coordonarea participării BNR in dialogul cu agenţiile de rating suveran şi băncile de investiţii, precum şi un rol cheie in negocierile BNR şi activităţile de zi cu zi cu instituţiile financiare internaţionale, se mai arată in comunicatul citat.

In plus, Popa a deţinut poziţia de guvernator supleant pentru Romania al Băncii Mondiale şi pe cea de membru al comitetelor de relaţii internaţionale al BCE şi al comitetului economic şi financiar (EFC).

Cristian Popa are un doctorat in ştiinţe economice, cu o specializare in economie internaţională/politici monetare comparate, acordat de Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale a Academiei de Studii Economic... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro