Crime si intrigi in familia Medici

Crime si intrigi in familia Medici

pana la sfarsitul domniei sale de aproape patruzeci de ani, orasul avea sa revina la gloria de odinioara, consolidandu-si atat pozitia politica, printr-o alianta cu Carol Quintul, cat si cea economica, prin revitalizarea comertului cu lana si matase. Francesco de Medici distruge prestigiul familiei Poate cele mai mari intrigi dintre toate au fost cea din jurul mortii sotiei sale, Ioana de Austria, si cea din jurul propriului deces, inconjurat si astazi de mister.

acum 87 luni (16 Oct 2014)

Epoca de Aur a Florentei familiei Medici a fost perioada secolelor XV-XVI, intre domnia lui Lorenzo Magnificul (1469-1492), cel mai cunoscut exponent al familiei, si cea a lui Cosimo I (1537-1574), ultimul mare conducator Medici. Aceasta este partea cea mai cunoscuta a istoriei familiei Medici, devenita faimoasa datorita lui Lorenzo I de Medici, cunoscut drept "Magnificul", patron al lui Michelangelo si da Vinci. Noi ne vom opri insa in cele ce urmeaza asupra succesorilor lui Cosimo, ale caror povesti de viata sunt dominate de mistere pe care istoricii nu au reusit nici pana in ziua de astazi sa le desluseasca.

Toti marii lideri din aceasta familie au fost urmati de succesori prea slabi

Cosimo de Medici, fiul unui cunoscut comandant militar, ajunge sa conduca Florenta dupa ce ramura familiei din care se tragea Lorenzo Magnificul ramane fara mostenitori pe linie masculina. S-a facut atunci apel la o alta ramura a familiei, care preferase, pana in acel moment, sa se tina departe de scena politica, ocupandu-se in schimb de dezvoltarea bancii Medici. pana la sfarsitul domniei sale de aproape patruzeci de ani, orasul avea sa revina la gloria de odinioara, consolidandu-si atat pozitia politica, printr-o alianta cu Carol Quintul, cat si cea economica, prin revitalizarea comertului cu lana si matase.

Din casatoria cu Eleonora de Toledo, fiica viceregelui de Napoli, Cosimo a avut 11 copii (dintre care patru au murit inainte de a ajunge la maturitate).

Cosimo I moare in 1574, la varsta de 55 de ani, si e succedat de fiul sau, Francesco. Asa cum si Lorenzo Magnificul a fost urmat la conducerea Florentei de un fiu care n-a reusit sa se ridice la standardele impuse de predecesorul sau, nici Francesco nu calca pe urmele tatalui. Astfel, cei 13 ani de domnie aveau sa fie marcati de o conducere de-a dreptul incompetenta, coruptie, violenta si intrigi.

Francesco de Medici distruge prestigiul familiei

Poate cele mai mari int... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro