Crime ritualice la malul Dunarii. Cum si-a omorat o mama cei cinci copii cu bomboane in care a ascuns otrava

Crime ritualice la malul Dunarii. Cum si-a omorat o mama cei cinci copii cu bomboane in care a ascuns otrava

Totul s-a intamplat acum mai bine de 35 de ani, cand in partea de vest a cartierului IC Frimu (pe atunci acolo erau doar case, acum sunt doar blocuri) a fost comis un dublu omor cu aspecte sadice nemaiintalnite. Initial, s-a crezut ca minorii (care avea varste intre doi si 11 ani) ar fi murit din cauza intoxicatiei cu dioxid de carbon de la o soba defecta, insa faptul ca mama acestora, care dormea in aceeasi camera, era in viata, i-a facut pe anchetatori sa extinda investigatia. Cadavrul unui barbat ucis a fost gasit dupa ce cainii i-au dezgropat capul si l-au adus pe strada Zona "Doua Babe" din Galati si legatura cu o crima cumplita de acum 35 de ani: doua femei au fost macelarite cu toporul, gasite moarte cu intestinele puse pe fata

acum 55 luni (6 Dec 2015)

In fapt, toate posibilele argumente aduse in apararea unui individ care a luat viata cuiva sunt doar simple incercari de a crea circumstante atenuante - chiar justificari morale - caci, la urma urmelor, crima este una dintre putinele infractiuni in care "recuperarea prejudiciului" nu mai este posibila.

Lucrurile devin si mai bizare atunci cand crima este efectul fanteziei unei minti bolnave, caci omorul nu mai este in acest caz doar un act de violenta, ci cauta conotatii complicate, carora psihologii inca mai incearca sa le gaseasca resorturile.

Tocmai acest aspect, al crimei ciudate, cu aspect ritualic, il vom aborda in articolul de fata, aducand in prim-plan cateva cazuri bizare intamplate in ultimele decenii la Galati. "Doua babe", un caz bizar notoriu

Fara indoiala, crima care a dat numele unei statii de autobuz din Galati ("Doua babe") este un exemplu concludent de crima cu scenariu ilogic.

Totul s-a intamplat acum mai bine de 35 de ani, cand in partea de vest a cartierului IC Frimu (pe atunci acolo erau doar case, acum sunt doar blocuri) a fost comis un dublu omor cu aspecte sadice nemaiintalnite. Militienii, procurorii criminalisti, ca de altfel toti cei veniti la fata locului povesteau la vremea respectiva ca nu au intalnit in viata lor un omor mai lugubru.

In dimineata zilei de 28 mai 1980, Marin Grigoriu, a venit in vizita la matusa sa, dar a gasit poarta incuiata.

"Doua femei, Aneta si Elisabeta Vasiliu, mama si fiica, zaceau fara suflare, pline de sange, cu urme de muscaturi in jurul gurii, cu taieturi pe sani si un topor langa ele.

Marian Grigoriu, nepotul femeilor ucise Foto Bogdan Nistor

Initial s-a banuit ca ar fi intestine de pasare dar, pana la urma, s-a dovedit era chiar de intestinul gros al femeii. Pe langa faptul ca a suferit un adevarat soc cand si-a vazut rudele casapite, omul s-a ales si cu calitatea de principal suspect al crimelor. Autorul crimelor, un ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro