Crima din poligon. Psiholog: "Este sinucigasul care vrea sa ramana in istorie, la fel ca si copilotul avionului prabusit in Alpi"

Crima din poligon. Psiholog:

Filmul tragediei Concret, anchetatorii care au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere in seara zilei de 31 martie, cand a avut loc crima, sustin ca au observat cum tanarul trage cateva focuri la tinta, dar pentru ca nu statea in pozitia corecta, instructorul, aflat la o distanta de mai putin de un metru de el, ii dadea indicatii referitor la cum ar trebui sa tina mainile. Potrivit unor surse din Politie, clientii poligoanelor de tir vor fi verificati de politistii specializati in arme, explozivi si substante toxice, in conditiile in care, potrivit legii, sedintele de tragere pot fi sustinute de orice persoana care are peste 18 ani, doar pe baza actului de identitate.

acum 98 luni (1 Apr 2015)

"A fost un act premeditat adanc de catre criminal, care a scris despre nefericirile lui. De ce a impuscat si pe altii? A facut-o ca sa isi detensioneze necesitatea de a iesi din anonimat de a face cunoscuta intregii lumi, celor apropiati lui, starea lui de nemultumire si de frustrare. Este sinucigasul de tip demonstrativ, care vrea sa intre in istorie, cum a fost si copilotul care a prabusit avionul in Alpii francezi", a declarat, pentru "Adevarul", profesorul Tudorel Butoi, psiholog criminalist.

Chiar si anchetatorii, care au gasit biletul de adio in casa acestuia, afirma ca instructorul a fost o victima colaterala. Asta pentru ca in bilet, tanarul Cristian Pop spunea ca "nu sunt bun de nimic. Asadar, arata anchetatorii, Nicolae Tanase, care avea 56 de ani si o vasta experienta in manuirea armelor, s-a aflat "in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit", sustin acestia.

"Mintea imprevizibila a acestui tanar facea de neevitat un comportament de aceasta natura cu toate testarile care s-ar fi facut vreodata.

Filmul tragediei Concret, anchetatorii care au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere in seara zilei de 31 martie, cand a avut loc crima, sustin ca au observat cum tanarul trage cateva focuri la tinta, dar pentru ca nu statea in pozitia corecta, instructorul, aflat la o distanta de mai putin de un metru de el, ii dadea indicatii referitor la cum ar trebui sa tina mainile. La un moment dat, tanarul, care folosea o arma Glock 17 de noua milimetri s-a intors brusc spre instructorul Nicolae Tanase si l-a impuscat in cap fara sa ezite. Psihologul clinician care i-a dat vestea a empatizat cu aceasta, a incurajat-o", a conchis Tudorel Butoi, adaugand ca il cunostea de ani buni pe administratorul poligonului privat si ca acesta era o persoana capabila sa aplaneze conflictele.

Un sportiv de performanta ucis de propriul elev

Instructorul Nicolae Tanase era administratorul poligonului si avea 56 de ani. A fost s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro