Crezul "parintelui" ciberneticii: "Dati omului cele ce sunt ale omului si calculatorului cele ce sunt ale calculatorului"

Crezul

Tatal sau s-a nascut in Bielorusia si a ajuns in Statele Unite ale Americii la varsta de 20 de ani. A lucrat pentru modernizarea artileriei in Primul Razboi Mondial Spre sfarsitul Primului Razboi Mondial, savantul a lucrat timp de o jumatate de an pentru un grup de matematicieni si militari la un poligon experimental la alcatuirea tabelelor de tragere pentru artilerie. Intalnirea cu fiziologul mexican Arturo Rosenblueth O etapa noua a inceput in activitatea stiintifica a lui Norbert Wiener dupa intalnirea cu fiziologul mexican Arturo Rosenblueth, la Seminarul stiintific neoficial organizat de acesta la Scoala medicala de la Harvard (in anul 1933 - 1934), cu privire la metodele stiintei de diferite specialitati.

acum 19 luni (20 Jan 2018)

Tatal sau s-a nascut in Bielorusia si a ajuns in Statele Unite ale Americii la varsta de 20 de ani.

Norbert a invatat sa citeasca la varsta de 4 ani, iar la 9 ani a intrat la liceu. Si-a continuat studiile la Universitatea Cornell si, apoi, la Harvard, unde a obtinut doctoratul in filosofia matematicii inainte de a implini varsta de 19 ani. A studiat la Cambridge, Anglia, unde a participat la prelegerile de logica matematica si filosofia stiintei sustinute de Bertrand Russell, dupa care la Gottingen, in Germania, au urmat cursurile marelui matematician David Hilbert.

A lucrat pentru modernizarea artileriei in Primul Razboi Mondial Spre sfarsitul Primului Razboi Mondial, savantul a lucrat timp de o jumatate de an pentru un grup de matematicieni si militari la un poligon experimental la alcatuirea tabelelor de tragere pentru artilerie. "Dat fiind profilul tehnic al institutului in care lucra, a inceput sa fie interesat de aplicatiile matematicii in fizica si in tehnica, orientandu-se in special spre fizica matematica, teoria turbulentelor, miscarea browniana (in legatura cu efectul de alice), transformarea Fourier (analiza armonica)", arata Nicolae Chiorcea, in lucrarea "Titani ai stiintei".

Intalnirea cu inginerul Lee In anul 1926 cand avea varsta de 31 de ani s-a casatorit cu Margaret Engemann, profesoara de limbi moderne, care facea parte dintre o familie de origine germana. Intalnirea cu fiziologul mexican Arturo Rosenblueth O etapa noua a inceput in activitatea stiintifica a lui Norbert Wiener dupa intalnirea cu fiziologul mexican Arturo Rosenblueth, la Seminarul stiintific neoficial organizat de acesta la Scoala medicala de la Harvard (in anul 1933 - 1934), cu privire la metodele stiintei de diferite specialitati. "Acest seminar au avut ca rezultat apropierea celor doi savanti Norbert Wiener si Arturo Rosenblueth si colaborarea lor in ceea ce priveste posibilitatea aplicarii matematicii si in special a teoriei comunicatiilor la fiziologie, ce ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro