Cresterea taxelor si impozitelor dezechilibreaza cursul leu-euro

Si bineinteles ca apare intrebarea: «Dom’ne, cat mai dureaza aceasta stare de - sa nu-i spun nesimtire, ca-l jignesc - de insensibilitate, ignorare a scenei politice, unde au loc miscari, declaratii?» Inainte, cu cate declaratii s-au facut in campania electorala, stateam cu ochii cat cepele sa-l vedem pe unde se duce, nimic!". In opinia acestuia, actualul curs este unul de echilibru, in conditiile unei balante comerciale stabile, iar variatiile generate de capitalurile speculative care vin si ies in functii de diferite interese dauneaza foarte mult exporturilor.

acum 55 luni (20 Nov 2014)

Bancherii vad aceeasi paritate cu moneda unica si la inceputul anului viitor, cu mici fluctuatii. Pot aparea salturi doar in cazul majorarii de taxe si impozite sau al unor dezechilibre pe plan international. Ignora (leul - n.r.) total campania electorala, ba el s-a tolanit si mai tare din septembrie, daca ne uitam la cifre, a devenit si mai lenes, ca sa nu-l numesc altfel, sa nu-l jignesc. Si bineinteles ca apare intrebarea: «Dom’ne, cat mai dureaza aceasta stare de - sa nu-i spun nesimtire, ca-l jignesc - de insensibilitate, ignorare a scenei politice, unde au loc miscari, declaratii?» Inainte, cu cate declaratii s-au facut in campania electorala, stateam cu ochii cat cepele sa-l vedem pe unde se duce, nimic!".

Secretarul general al Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), Mihai Ionescu arata ca actualul curs poate fi dezechilibrat in cazul cresterii poverii fiscale. "Daca fiscalitatea va apasa pe umerii producatorilor si exportatorilor, acestia vor fi nevoiti sa-si reduca oferta la extern, iar incasarile de valuta ale Romaniei vor fi mai mici. Nu exista nici o reglementare noua privind majorarea de taxe si impozite. Dar, in cazul in care bugetul pe 2015 nu va fi agreat de finantatorii externi, guvernul va fi obligat sa introduca alte taxe si impozite care vor afecta si exporturile", sustine Ionescu. In opinia acestuia, actualul curs este unul de echilibru, in conditiile unei balante comerciale stabile, iar variatiile generate de capitalurile speculative care vin si ies in functii de diferite interese dauneaza foarte mult exporturilor.

Un leu slab in fata principalelor valute i-ar avantaja pe cei care isi incaseaza salariul in euro sau dolari, pe exportatori si consumul de produse importate, care au o pondere importanta in consum. De aceea, intarirea euro ar dezavantaja toti consumatorii si, in special, pe cei care au credite in valuta.

De ce leul nu a slabit in timpul campaniei electorale

... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro