Cresterea si decaderea lui Gabriel Berca. De la "omul" lui Romeo Stavarache la "omul" lui Traian Basescu

Cresterea si decaderea lui Gabriel Berca. De la

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt: In perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, inculpatul Berca Gabriel, prin intermediul inculpatului Banu Mihai, a pretins si primit, atat pentru sine cat si pentru partidul din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro pentru ca in calitate de senator in Parlamentul Romaniei si presedinte al organizatiei judetene Bacau a unui partid politic, sa-si foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului Romaniei, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau.

acum 105 luni (23 Jul 2015)

Fostul senator Gabriel Berca este inculpat in dosarul de trafic de influenta in care a fost arestat pentru 30 de zile si fostul deputat bacauan Mihai Banu.

Berca este acuzat de procurori, cu probe, ca ar fi luat 185 de mii de euro , prin intermediul lui Banu, de la omul de afaceri Viorel Rusu. Cei doi si-au oferit sprijinul "contracost" pentru a interveni la Guvernul Boc, pentru emiterea unei ordonante, prin care sa fie alocati aproape 5,6 milioane de lei pentru lucrarile la Scoala nr1 din Ardeoani. Omul de afaceri si-a luat unele masuri de precautie si l-a inregistrat pe deputatul MihaI Banu, care ar fi luat in mai multe randuri, in perioada 2010-ianuarie 2012 sume de bani cuprinse intre 20 si 40 de mii de euro.

In mai putin de o luna, DNA Bacau a audiat mai multe persoane implicate in dosar printre care si fostul primar din Ardeoani, Victor Diaconu. Mai mult, fostul prefect de la acea vreme, Constantin Sripat, a declarat la inceputul lui 2011, dupa ce Viorel Rusu a dat in judecata Primaria Ardeoani, care ulterior a intrat in insolventa, ca exista posibilitatea sa treaca si 5-6 ani, pana cand vor fi achitate sumele. In plina criza si in conditiile restrictiilor bugetare impuse de Guvernul Boc, deputatul Mihai Banu si senatorul Gabriel Berca s-ar fi decis sa dea o mana de ajutor.

Gabriel Berca: "Nu am stiut de prostiile care le facea deputatul Mihai Banu"

Pe 10 iulie, in ziua arestarii lui Mihai Banu, fostul senator Gabriel Berca ne-a declarat ca nu a fost audiat in dosarul prietenului Mihai Banu si ca nu stie nimic despre activitatile acestuia, "chiar daca au existat povesti si zvonuri". Nu am stiut de prostiile care le facea Mihai Banu, banuiesc ca sunt probe pentru ceea ce afirma procurorii", ne-a spus atunci Berca. Tanarul gorjean, remarcat de Romeo Stavarache, cand era agent de publicitate la Monitorul de Bacau

Gabriel Berca (47 de ani) este venit in Bacau din Gorj s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro