Creste numarul jucatorilor de Balena Albastra din Dambovita: Politia are in evidenta 6 elevi, iar cel mai mic are 9 ani

Creste numarul jucatorilor de Balena Albastra din Dambovita: Politia are in evidenta 6 elevi, iar cel mai mic are 9 ani

De asemenea, alte cazuri ies la iveala in judet, de data asta insa cu semnul intrebarii, cum este cel al unui elev de 8 ani, de la Gura Ocnitei, a carui invatatoare a chemat Politia la scoala dupa ce l-a vazut pe cel mic taiat pe mana si cu o balena desenata pe piele. De altfel, multe scoli din judet au inceput sa aplice, ca masura de siguranta pentru elevi, verificarea matinala de desene si inscriptii pe corp.

acum 86 luni (31 Mar 2017)

Elevii au fost consiliati de politisti si psihologul scolii. Au fost luate masuri pentru supravegherea comportamentului acestora", a declarat pentru "Adevarul", purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita, Alexandra Niculae. Elevii invata la scoli din Moreni (doi la numar: 13, respectiv 14 ani), Dragodana (17 ani), Targoviste (9 ani), Glodeni (9 ani) si Manesti (13 ani). Pentru a reduce din efectele acestui joc virtual, politistii au demarat o campanie de consiliere in scoli si le recomanda parintilor sa monitorizeze cu atentie activitatea pe internet a celor mici. "In toate unitatile de invatamant derulam activitati preventive de informare a elevilor si profesorilor cu privire la riscurile existente in mediul virtual. Le recomandam atat parintilor cat si profesorilor sa manifeste atentie sportiva la modificarile de comportament ale copiilor si sa apeleze la autoritti atunci cand este nevoie", a mai spus Alexandra Niculae. De asemenea, alte cazuri ies la iveala in judet, de data asta insa cu semnul intrebarii, cum este cel al unui elev de 8 ani, de la Gura Ocnitei, a carui invatatoare a chemat Politia la scoala dupa ce l-a vazut pe cel mic taiat pe mana si cu o balena desenata pe piele. "Am primit marti o circulara de la Inspectorat sa fim atenti si sa dicutam cu parintii despre jocurile acestea periculoase. Atunci copiii mi-au spus deja ca unul dintre ei are desenat pe manuta o balena si era si scrijelit cu lama pe bratul stang. Am stat de vorba cu el si mi-a spus ca un elev de la clasa a treia i-a desenat balena pe mana", explica Ioana Nicolae, invatatoare.

Ce este mai grav, spune invatatoarea, este ca mama celui mic refuza sa se intereseze de soarta sa.

Directorul unitatii a chemat imediat Politia si psihologul scolii pentru a se ocupa de copil. "Am dat nota de serviciu catre toate cadrele didactice, invatatorii si dirigintii de la clasa, sa ia legatura cu parintii. Am luat legatura cu preotul din sat, care a discut... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro