Crescatorie de fazani. Pasi de urmat pentru succesul intr-o afacere cu aceasta pretentioasa specie de pasari

Crescatorie de fazani. Pasi de urmat pentru succesul intr-o afacere cu aceasta pretentioasa specie de pasari

Spatiu extins si monitorizare permanenta pentru crescatorie de fazani Pentru a obtine profit, e nevoie de un spatiu destul de extins, care sa le permita pasarilor sa se dezvolte bine, iar fermierii trebuie sa le acorde fazanilor o atentie sporita in primele 21 de zile de viata, in aceasta perioada pasarile fiind cel mai expuse riscurilor. In cazul fazanilor de talie mai mica, cum sunt cei din varietatea aurie, pentru o familie este de ajuns un spatiu cu o lungime de 3 metri pe o latime de 2 metri, plus un adapost de 2 metri patrati. Totodata, plasa din care este facuta voliera trebuie sa fie bagata in pamant pana la o adancime de minimum 15 centimetri si sa fie din sarma galvanizata, cu o marime a ochiurilor de plasa de 2-25 mm, in partea de jos, pana la o inaltime de aproximativ 1 m, iar pentru restul volierei ochiuri de 4x4 cm. La 90 de zile, pretul urca la 20 de lei, la 120 de zile la 25 de lei, iar la 140 de zile la 29 de lei. In timpul sezonului de imperechere, fazanii vor fi mutati in custi mai mici, custi pentru cuibul cu oua, avand o suprafata de 4-6 m patrati pentru fiecare familie de fazani (de 2x2 m sau 2x3 m) pentru rasele care ajung la lungimea de 65-70 cm.

acum 110 luni (26 May 2015)

Cresterea fazanilor se poate dovedi o investitie de succes, mai ales ca aceste pasari sunt comercializate cu precadere in Italia, Elvetia, Franta, Germania sau Spania, unde fie sunt folosite pentru vanatoare, fie ajung pe mesele din restaurante celebre. Spatiu extins si monitorizare permanenta pentru crescatorie de fazani

Pentru a obtine profit, e nevoie de un spatiu destul de extins, care sa le permita pasarilor sa se dezvolte bine, iar fermierii trebuie sa le acorde fazanilor o atentie sporita in primele 21 de zile de viata, in aceasta perioada pasarile fiind cel mai expuse riscurilor. Unul dintre aspectele de care trebuie sa tii cont este locul in care vi amplasa ferma de fazani.

De aceea, trebuie avut grija ca parazitii de la vecini sa nu contamineze hrana, apa si spatiile in care cresc fazanii. Totodata, ferma de fazani se va amenaja in locuri ferite de zgomot, de vant, de stres, de alte animale care pot speria, rani sau ucide fazanii.

In cazul fazanilor de talie mai mica, cum sunt cei din varietatea aurie, pentru o familie este de ajuns un spatiu cu o lungime de 3 metri pe o latime de 2 metri, plus un adapost de 2 metri patrati. Amenajarea adapostului intr-o crescatorie de fazani

Atunci cand amenajati spatiul avicol, ganditi-va cat de mare va fi efectivul.

Pentru o buna dezvoltare a efectivelor, spatiile trebuie sa fie semi-salbatice, cat mai apropiate de conditiile din habitatul natural al fazanilor, in interiorul volierelor trebuie introduse si fixate ramuri uscate de copaci sau trunchiuri.

Daca volierele sunt suficient de mari, in interiorul lor pot fi plantati arbusti, se poate semana trifoi sau lucerna.

Aceste plante vor asigura pe de o parte sursa de verdeata pentru hrana fazanilor, iar pe de alta parte vor atrage insectele, pe care fazanii le vor degusta cu placere.

Constr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro