Credinte despre viata sexuala in Evul Mediu: de ce femeia trebuia sa sara de sapte ori in spate dupa fiecare act sexual

Credinte despre viata sexuala in Evul Mediu: de ce femeia trebuia sa sara de sapte ori in spate dupa fiecare act sexual

Potrivit regulilor impuse in unele comunitati, de catre biserica, un cuplu trebuia sa se abtina de la a intretine relatii sexuale timp de 40 de zile inainte de Pasti, Craciun, in zilele de miercuri, vineri si in noptile de duminica, precum si la primele semne ale graviditatii femeii. "Pentru legatura ce e legat omul de fermecatoare, acel om sa ia nasterea de la ursoaica si sa o piseze foarte marunt si sa bea omul acela si se va vindeca", era unul dintre leacurile vechi ale romanilor, publicat intr-un manuscris din secolul al XVII-lea.

acum 47 luni (23 May 2016)

Multe dintre credintele ciudate privind viata sexuala ale oamenilor din Evul Mediu erau adanc inradacinate in folclor inca din vremurile Antichitatii, relata medicul Thomas Benedek, intr-o cercetare privind viata sexuala a stramosilor nostri.

Potrivit cercetatorului, medicii din perioada Evului Mediu sustineau ca barbatii sunt mai calzi decat femeile, iar diferentierea depindea de inegalitatile dintre caldura organelor sexuale.

Caldura mai mare a corpului provenea din dezvoltarea mai mare a barbatilor, fata de femei. Acestea se aflau in uter, iar unii dintre autorii studiilor de anatomie din secolul al XVI-lea le identificau ca fiind pozitionate in abodomen. "Spermatozoizii atat la femei cat si la barbati proveneau din cele mai pure picaturi de sange din intreg corpul si datorita amestecului si frecarii lor in testicule, acest sange se transforma in spermatozoizi. Aceste celule erau calde la barbat si reci si slabe la femei", scriau autorii unor lucrari stiintifice din secolele trecute, citati de Thomas Benedek.

O serie de speculatii privind determinarea sexului noului nascut au fost pastrate inca din cele mai vechi timpuri, pana in perioada Evului Mediu.

Sfaturi pentru fertilitate

Cele mai vechi credinte despre viata sexula aratau ca virginitatea si celibatul erau considerate mai virtuoase pentru procreere decat relatiile sexuale, iar placerile carnale erau considerate un pacat. Potrivit regulilor impuse in unele comunitati, de catre biserica, un cuplu trebuia sa se abtina de la a intretine relatii sexuale timp de 40 de zile inainte de Pasti, Craciun, in zilele de miercuri, vineri si in noptile de duminica, precum si la primele semne ale graviditatii femeii.

"Femeia care nu poate naste coconi: apa de bujor sa-i dai sa bea, ca va naste", se arata intr-un manuscris din Moldova secolului al XVII-lea. "De muierea care nu face feciori: sa prinza... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro