Creatorul aplicatiei anti-Facebook: "Daca te uiti la videoclipuri cu pisici, asteapta-te sa devii mai superficial"

Creatorul aplicatiei anti-Facebook:

Timewaste Timer monitorizeaza timpul petrecut de tine pe Facebook si, daca treci de o ora pe zi, te va taxa cu un dolar, care va fi extras din contul tau. De asemenea, studiile arata ca 25% din tineri spun ca uita ceva spus de parinti, iar 7% din persoane isi uita propria zi de nastere. Mike spune ca in momentul de fata oamenii, in general, sunt foarte departe de atingerea scopului de a sta departe de retelele sociale, dar trebuie sa ne antrenam ca si cum am face sport. Inca un lucru interesant pe care l-am aflat de la Nicholas Carr e ca in momentul in care schimbam paginile de pe internet la care ne uitam, creierul nostru ne taxeaza.

acum 63 luni (27 Apr 2015)

La finalul anului trecut, Mike Ushakov si-a vandut copilul sau tehnologic, un startup numit Sovetnik (trad. Sovetnik oferea sfaturi de cumparare utilizatorilor atunci cand vizitau platforme de comert online. Yandex si-a dorit foarte mult tehnologia lui Ushakov, pentru ca doreste sa devina mult mai mult decat un simplu motor de cautare. Folosind inteligenta artificiala, Mike a reusit sa ofere sfaturi utile celor care vizitau site-urile de pe internet.

In acel moment, a decis ca trebuie sa faca o schimbare si a realizat ca oamenii petrec prea mult timp pe Facebook. Timewaste Timer e un produs lansat la finalul saptamanii trecute in cadrul The Next Web conference, care este abia in primele zile de viata. De la Sovetnik la anti-Facebook

Timewaste Timer functioneaza ca un plugin de Google Chrome. Odata instalat, dupa ce-ti faci cont, vei fi indemnat sa donezi 20 de dolari in conturile Timewaste. Acestia nu vor mai ajunge niciodata la tine, functionand si ca o donatie catre firma lui Ushakov. Timewaste Timer monitorizeaza timpul petrecut de tine pe Facebook si, daca treci de o ora pe zi, te va taxa cu un dolar, care va fi extras din contul tau.

"E o problema care creste permanent - oamenii sunt asaltati de prea multa informatie si consuma prea mult continut digital.

Ushakov si echipa sa au vrut sa porneasca o conversatie reala despre aceasta problema, dar intr-un mod amuzant. In acest moment, am avut nevoie doar de o idee simpla de la care sa pornim", explica Mike. Statea prea mult timp pe internet si crede ca acest lucru i-a influentat fostul business, care se baza pe recomandari specifice, pentru ca oamenii sa nu petreaca foarte mult timp cautand un anumit produs.

"Cand am realizat asta, am decis ca vreau sa ajut oamenii sa lupte cu distractiile.

De ce stau oamenii prea mult pe Facebook?

Mike Ushakov cre... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro