Creatoarea de moda Sonia Rykiel a murit la varsta de 86 de ani: tatal designerului francez era roman

Creatoarea de moda Sonia Rykiel a murit la varsta de 86 de ani: tatal designerului francez era roman

Supranumita "regina tricotajelor", creatoarea de moda Sonia Rykiel suferea de mai multi ani de maladia Parkinson. Sonia Rykiel si-a deschis primul ei magazin de pret-a-porter la Paris, in 1968, iar imperiul ei din universul modei s-a dezvoltat intr-o maniera impresionanta, ajungand sa includa si colectii masculine, articole vestimentare pentru copii, accesorii si parfumuri.

acum 50 luni (25 Aug 2016)

Supranumita "regina tricotajelor", creatoarea de moda Sonia Rykiel suferea de mai multi ani de maladia Parkinson. Nathalie Rykiel, managerul si directorul artistic al casei de moda Sonia Rykiel, a declarat: "Mama mea a murit in aceasta dimineata la ora 05.00 (06.00 ora Romaniei, n.r.), in casa ei, in Paris, din cauza complicatiilor provocate de maladia Parkinson". Tata roman si mama poloneza

Sonia Rykiel, al carei nume real a fost Sonia Flis, s-a nascut la Paris pe 25 mai 1930 dintr-un tata roman si mama rusoaica. Si-a inceput cariera lucrand ca designer de vitrine in 1948, iar prima sa incursiune in universul modei a avut loc atunci cand si-a creat singura, din tricotaje, rochiile pentru perioada in care era insarcinata.

A devenit cunoscuta in 1962 dupa ce a creat "Poor Boy Sweater", un tip de pulover special, mulat pe corp si cu maneci lungi. Apoi, revista Elle a publicat o fotografie cu vedeta pop Francoise Hardy, care purta un pulover Rykiel rosu cu dungi roz, pe coperta numarului sau din decembrie 1963.

Brigitte Bardot a fost fotografiata la putin timp dupa aceea intr-o creatie Rykiel, iar printre admiratoarele sale celebre s-a aflat si actrita Audrey Hepburn. Sonia Rykiel si-a deschis primul ei magazin de pret-a-porter la Paris, in 1968, iar imperiul ei din universul modei s-a dezvoltat intr-o maniera impresionanta, ajungand sa includa si colectii masculine, articole vestimentare pentru copii, accesorii si parfumuri.

Potrivit site-ul ei, Sonia Rykiel "le-a indemnat pe femei sa fie excentrice, seducatoare, misterioase si sa isi creeze propriul stil". Initial, a pastrat secreta informatia despre boala sa, insa a acceptat sa vorbeasca despre teribilul diagnostic, intr-o carte, atunci cand simptomele maladiei nu mai puteau fi ascunse, precizeaza site-ul specializat in moda WWD. "I-a scris tatalui meu: Nu stiu ce o sa ne facem cu ea"

Intr-un int... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro