Craioveanul acuzat de propaganda in favoarea ISIS a fost arestat. El este acuzat ca a participat la activitati de instruire online, organizate de membri ai gruparii jihadiste

Incepand cu anul 2015 si pana in prezent, Luigi Boicea "a participat la activitatile de instruire si pregatire desfasurate online de organizatia terorista Daesh/Stat Islamic pe site-uri de profil ce cuprind atat elemente ale procesului de insusire de catre individ a cunostintelor privitoare la materialele necesare, modul de asamblare si functionare, efectele si masurile de siguranta necesare a fi avute in vedere cu ocazia manipularii si utilizarii diferitelor categorii de mijloace distructive, arme de foc, materii si dispozitive explozive standardizate sau improvizate, munitii, etc, cat si componente ale procesului de pervertire a afectivitatii individului prin asimilare vizuala, constientizare si asumare personala a consecintelor pe care utilizarea in public a unor astfel de mijloace le poate produce in mod efectiv asupra persoanelor, ca parte a procesului de pregatire psihologica a viitorilor combatanti pentru savarsirea unor acte de terorism", mai sustin procurorii.

acum 91 luni (9 Dec 2016)

Craioveanul de 18 ani, acuzat de propaganda ISIS a fost arestat, vineri. Vineri, el a fost prezentat magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, care au decis sa emita un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui.

DIICOT precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca incepand cu data de 9 decembrie 2015, tanarului i s-a interzis sa acceseze internetul si a pus sub control judiciar, avandu-se in vedere faptul ca Luigi Boicea era la acea vreme minor. La data respectiva, s-a retinut faptul ca tanarul ar f promovat, in mod sistematic, in public, doctrina radical islamista, prin postarea in mediul online, prin intermediul unor retele de socializare, a unor opinii, scrieri, imagini, inregistrari audio/video reprezentand activitati/actiuni armate/violente si de propaganda ale gruparii teroriste Daesh/Statul Islamic (decapitari individuale si/sau colective; promovarea "SHARIA"), cu intentia de a le face cunoscute si a determina castigarea de noi adepti capabili sa recurga la savarsirea aceluiasi gen de fapte.

"Pe intreaga perioada a controlului judiciar, inculpatul a incalcat in mod sistematic obligatia instituita in sarcina sa, inclusiv dupa data de 24.09.2016, cand a devenit major, continuand sa acceseze site-uri de propaganda si instruire a viitorilor combatanti, apartinand organizatiei teroriste Daesh/Stat Islamic, si incercand sa intre in contact cu lideri ori reprezentanti ai respectivei organizatii teroriste in satisfacerea dorintei manifeste de a obtine sprijin logistic si financiar pentru savarsirea unui act de terorism", precizeaza procurorii DIICOT.

Incepand cu anul 2015 si pana in prezent, Luigi Boicea "a participat la activitatile de instruire si pregatire desfasurate online de organizatia terorista Daesh/Stat Islamic pe site-uri de profil ce cuprind atat elemente ale procesului de insusire de catre individ a cunostintelor privitoare la materialele necesare, modul de asamblare si functionare, efectele si masurile de siguranta n... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro