"Craciunita" Madalina, fata din Valcea care face minuni pentru sarmani: "Am taiat lemne, am strans bani, am dat cu mopul"

Toti banii stransi ajung la oameni foarte saraci, loviti de soarta, si de fiecare data cand am strans fonduri am dat dovada de transparenta, am postam totul pe Facebook pentru ca toata lumea sa stie cati bani s-au strans si ce am facut cu ei", spune Madalina Mitu. Au reusit sa stranga pana acum cateva mii de lei, iar pentru a face rost si de diferenta de bani s-au gandit inclusiv sa faca un drum pana la Bucuresti si sa bata la poarta lui Gheorghe Becali.

acum 59 luni (9 Dec 2015)

Cocheteaza cu lumea modei, urmeaza cursuri masterale in managementul afacerilor si duce un trai pe care multi romani l-ar considera mai mult decat decent. Dincolo de aparente, preocuparile Madalinei depasesc orice limita impusa de statutul social de care se bucura, caci tanara provine dintr-o familie care a reusit sa dezvolte o mica afacere pe plan local. Madalina este implicata trup si suflet intr-o campanie menita sa aduca speranta in casele a zeci de familii si bucurie pe chipurile multor copii pentru care Craciunul sau Pastele sunt sarbatori ca oricare altele. Povestea a inceput in decembrie 2014 Impresionata de saracia lucie in care traiesc multi semeni, tanara a avut in urma cu un an o idee salvatoare, inspirata ce-i drept dintr-o emisiune TV in care vedetele strang bani pentru nevoiasi, muncind in diverse localuri sau la ferme de animale, idee ce s-a concretizat in proiectul "Munceste, daruieste si ajuta". Impreuna cu trei prieteni de nadejde, Madalina a inceput sa bata in decembrie 2014 pe la usile agentilor economici din Ramnicu Valcea, pentru a le prezenta cazurile unor oameni loviti de soarta si a cere ajutor financiar. Au fost insa si cazuri cand ni s-a inchis pur si simplu usa in nas, oamenii nu au vrut sa doneze, dar nu ne-am descurajat. Toti banii stransi ajung la oameni foarte saraci, loviti de soarta, si de fiecare data cand am strans fonduri am dat dovada de transparenta, am postam totul pe Facebook pentru ca toata lumea sa stie cati bani s-au strans si ce am facut cu ei", spune Madalina Mitu.

Din decembrie 2014 si pana in prezent, Madalina, Carmen, Razvan si Dragos au batut la usile a zeci de afaceristi sau mici intreprinzatori din Valcea. Asa au reusit sa le ofere pachete cu haine, jucarii si alimente copiilor nevoiasi, care locuiesc in ghetoul din cartierul Raureni sau in localitati limitrofe Ramnicului, nu doar de Craciun, ci si de Anul Nou, Paste sau de Ziua Copilului. Au descoperit-o pe Magda, fetita care a impresionat o tara intreaga ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro