Cozmin Gusa, detalii despre certurile din PSD la alegerile prezidentiale din 2009

Cozmin Gusa, detalii despre certurile din PSD la alegerile prezidentiale din 2009

"In prima parte din 2009 a existat o mobiliare anti-Geoana in PSD, a lui Oprescu si Iliescu, un lucru care punea serioase probleme la inceput de campanie candidatului, pentru ca Iliescu nu era oricine, ci era presedintele de onoare al partidului. Legat de informatia publicata de jurnalistul Dan Andronic, conform careia in noaptea celui de-al doilea tur de scrutin din 2009 Gabriel Oprea i-ar fi chemat la el acasa, printre altii, pe Laura Kovesi, Florian Coldea si George Maior, care ar fi contribuit la fraudarea alegerilor, Cozmin Gusa sustine ca nu vede posibilitatea ca dupa 21.00 cineva dintre cei prezenti acolo sa poata manipula procesele verbale sau alte lucruri.

acum 80 luni (20 Jun 2017)

"In prima parte din 2009 a existat o mobiliare anti-Geoana in PSD, a lui Oprescu si Iliescu, un lucru care punea serioase probleme la inceput de campanie candidatului, pentru ca Iliescu nu era oricine, ci era presedintele de onoare al partidului. Asta a culminat cu mesaje publice dure impotriva lui Geoana, chiar si din partea lui Nastase, generand tensiune in echipa de campanie, care era bicefala - Hrebenciuc si Dragnea -. Am avut semnale de la oameni din mass-media ca sunt presati de oameni din jurul lui Basescu. A existat si o presiune ca Ponta sa fie numit purtator de cuvant al campaniei - lucru pe care l-am considerat nociv", a declarat Cozmin Gusa.

Legat de informatia publicata de jurnalistul Dan Andronic, conform careia in noaptea celui de-al doilea tur de scrutin din 2009 Gabriel Oprea i-ar fi chemat la el acasa, printre altii, pe Laura Kovesi, Florian Coldea si George Maior, care ar fi contribuit la fraudarea alegerilor, Cozmin Gusa sustine ca nu vede posibilitatea ca dupa 21.00 cineva dintre cei prezenti acolo sa poata manipula procesele verbale sau alte lucruri.

Cum s-au vazut alegerile de la sediul PSD

"Era clar ca se intamplase ceva. La aceasta sedinta au fost prezenti Iliescu, Nastase si cei doi sefi de campanie - Hrebenciuc si Dragnea -. "A existat o tentativa a lui Ponta de a intra in acea sedinta, dar la propunerea mea nu a fost acceptat.

"Sedinta a vizat o discutie exploratorie despre intentia membrilor PSD - care erau convinsi ca alegerile le fusesera furate - de a dori sa manifesteze in strada, pasnic, impotriva acelui rezultat. Pozitia pe care am avut-o in acea sedinta a fost ca daca membrii PSD nu vor fi lasati sa-si exprime nemultumirea pasnic, la nivel de filiale aveau dovezi legate de procesele verbale, atunci decizia CCR care urma sa fie sesizata de noi era previzibila", a declarat Cozmin Gusa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro