Cozmin Gusa, despre SCANDALUL MANUALELOR: "Mie tare imi miroase aici a afacere"

Cozmin Gusa, despre SCANDALUL MANUALELOR:

Ce nu inteleg, nu numai Pricopie, ci cei care conduc sistemul de invatamant, e ca emotia copilasilor din clasa 0, clasa intai, clasa a doua este legata de un sentiment unic pe care il insufla parintii, societatea, bunicii. "Este vorba despre starea de spirit in care niste copii doritori sa invete si niste parinti care sunt prinsi de emotia primei zile de scoala se duc si sunt maltratati in acest fel", a mai declarat Cozmin Gusa.

acum 101 luni (15 Sep 2014)

"Lumea s-a schimbat si domnul Ponta a inteles ca lumea s-a schimbat. Si isi permite sa faca orice pentru ca lumea s-a schimbat. Tristetea fetitei despre care o sa povestesc nu mai intra in algoritmul de analiza al unora care au inteles ca astazi se castiga mult mai pragmatic. Ce nu inteleg, nu numai Pricopie, ci cei care conduc sistemul de invatamant, e ca emotia copilasilor din clasa 0, clasa intai, clasa a doua este legata de un sentiment unic pe care il insufla parintii, societatea, bunicii. Intra intr-un sistem in care trebuie sa performeze, li se incheie semestrial notele, pot sa ramana corigenti sau pot sa ajunga premiantii clasei. Toata aceasta emotie a primei zile de scoala este una extrem de reala. Ar fi tragic sa aflam ca ar fi tratat-o ca pe un business", a spus Cozmin Gusa.

"Ponta, atunci cand vorbeste de digitalizare, poate nu a citit stirea prin care raposatul Steve Jobs isi ferea copiii exact de tablete si de internet. Cum sa o implementezi cand nu te-ai gandit daca sunt pregatite familiile, respectiv copiii din Romania, pentru ca sa poata sa le fie inoculat un asemenea sistem. Stim mai putin ce se intampla la tara, apropo de copiii care nu au de niciunele. Nu numai sa opereze, ci sa inteleaga care sunt conceptele. Si mie tare imi miroase aici a afacere, a business implementat pe fuga, poate chiar in baza alegerilor care se poarta acum si care au nevoie sa fie foarte bine finantate", a mai spus Gusa.

Consultantul politic a povestit si o intalnire emotionanta din prima zi de scoala. Azi dimineata, cand ieseau copiii de la scoala din Sanmartin, am intalnit o mama cu o fetita cu o camasuta alba. Aceasta fetita era in clasa intai, o cheama Narcisa, si am aflat ca plangea pentru ca nu avea abecedarul.

"Este vorba despre starea de spirit in care niste copii doritori sa invete si niste parinti care sunt prinsi de emotia primei zile de scoala se duc si sunt maltratati in acest fel", a mai declarat Cozmin Gusa. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro