Cozmin Gusa: Despre candidatura lui Teodor Melescanu vorbim de cateva luni la Realitatea TV

Cozmin Gusa: Despre candidatura lui Teodor Melescanu vorbim de cateva luni la Realitatea TV

In rest, in afara de curajul lui Teodor Melescanu, nu vorbim despre un candidat care poata sa mearga la un scor cu doua cifre, mai retinem probabil, si aceasta este concluzia, faptul ca, din nefericire, in campania electorala, din Romania, din anul asta, se va vorbi la modul proponderent, despre a fi sau a nu fi fost ofiter acoperit, pe care servicii secrete le reprezinti in zilele noastre sau pe alea din trecut, care dosare de santaj exista si asta in dauna unei dezbateri consistente legate de solutiile unui presedinte pentru Romania din 2015, o Romanie aflata intr-un context foarte complicat si care racordarea la anumite miscari geopolitice se face si in functie de apartenenta la anumite structuri secrete ale candidatilor.

acum 74 luni (22 Sep 2014)

Despre candidatura lui Teodor Melescanu vorbim de cateva luni de zile, chiar la emisiunile noastre, din zilele trecute, am discutat ca la inceputul acestei saptamani, dansul va candida, nu mi se pare un eveniment important, decat prin prisma faptului ca un fost sef de serviciu, al doilea dupa Mihai Razvan Ungureanu, si tot de la SIE, accepta candidaturi, in aceasta perioada, la Presedintia Romaniei. In toata discutia, din ultima vreme, trebuie sa vedem unde pozitionam aceasta candidatura, in cazul lui, apropo de serviciile secrete, in cazul lui Teodor Melescanu, putem sa vorbim poate chiar si de securism, pentru ca dansul a servit statutul roman si inainte de 1989, si, in niciun caz, nu este atat de luminoasa perspectiva cercetarii trecutului sau. Probabil ca entuziasmul lui Rares Bogdan este legat de faptul ca Teodor Melescanu accepta sa mearga la el la emisiune, in regula, nu cred ca o sa aflam nimic, dupa cum sunt obisnuit cu Teodor Melescanu.

Legat de candidatura domnului Melescanu, probabil ca va reusi, din anumite puncte de vedere, sa profesionalizeze anumite parti din discursul unui prezidentiabil, ceilalti candidati care vor fi in stare, se vor ralia la asta si ma refer la partea de politica externa, in mod clar este un fenomen pe care Teodor Melescanu il cunoaste, probabil mai bine decat contracandidatii sai. A si practicat, din functia de ministru de Externe, politica externa, nu doar din partea directiei de informatii externe, unde a activat pana in 1989. Apropo de asta, pot spune ca apreciez curajul lui Teodor Melescanu, care simt ca va deschide o adevarata dezbatere, legata de trecutul sau, de apartenenta sa la structurile Securitatii, pana in 1989, aici va fi o discutie, apropo de sfarsitul anilor 89 si lucrurile pe care le-a facut sau se presupune ca le-ar fi facut. Dar are curaj si pentru faptul ca intra in competitie cu niste candidati din alta generatie, carora le-ar putea fi si bunic si aici ma refer si Victor Ponta si la Elena Udrea...... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro