Covrigii romanesti, printre cele mai gustoase preparate europene de mancat "pe fuga"

Covrigii romanesti, printre cele mai gustoase preparate europene de mancat

Serviti cu o varietate de sosuri, inclusiv maioneza, sos curry, sos aioli (cu ulei de masline, usturoi si ou), sos tartar (cu smantana) si sos chutney (cu rosii, ceapa si mere), cartofii prajiti belgieni sunt foarte apreciati de localnici, dar si de vizitatori.

acum 102 luni (17 Nov 2015)

Cu ajutorul localinicilor si al turistilor, publicatia americana "Business Insider" a realizat o lista cu cele mai gustoase mancaruri de servit "pe fuga" din 28 de tari europene. Romania s-a remarcat si ea, alaturi de tari precum Franta, Germania si Belgia, prin covrigii cu sare, susan sau mac. Serviti cu o varietate de sosuri, inclusiv maioneza, sos curry, sos aioli (cu ulei de masline, usturoi si ou), sos tartar (cu smantana) si sos chutney (cu rosii, ceapa si mere), cartofii prajiti belgieni sunt foarte apreciati de localnici, dar si de vizitatori. FOTO Business Insider Bulgaria Mancata adesea la micul dejun, placinta bulgareasca cu branza banitsa se serveste, in unele locuri, si cu spanac, ou, carne sau lapte dulce. FOTO Business Insider Croatia Cevapi, un amestec de carne de vita si porc sub forma de mici sau carnati se gasesc in mai multe tari, inclusiv in Bosnia, dar se bucura de mare popularitate in Croatia. Se servesc, de cele mai multe ori, cu lipie, inele de ceapa si piper rosu. FOTO Business Insider Republica Ceha Traditionala branza Smazeny syr din Republica Ceha se prepara pane si se manaca in sandvisuri cu paine unsa cu diverse sosuri, dupa preferinte. Fie ca sunt servite cu Nutella, diverse creme sau fructe, fie ca se alege varianta mai consistenta, cu sunca, branza si ou, clatitele frantuzesti sunt considerate o delicatesa de mancat "pe fuga". FOTO Business Insider Germania Carnatii de porc serviti cu sos de ketchup si curry sunt foarte populari in Germania. FOTO Business Insider Grecia Pentru preparatul grecesc gyros se folosesc fasii subtiri de carne de porc, vita sau pui, rumenite usor, servite cu lipie calda, rosie, ceapa si sos tzatziki. FOTO Business Insider Slovacia Placinta cilindrica Trdelnik se gaseste si in Ungaria si Republica Ceha. In Slovacia insa se numeste "Skalicky trdelnik" si se serveste cu nuci si zahar. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro