Cotidianul "The Independent" renunta la versiunea tiparita, incepand din martie

Numarul de angajati afectati de aceasta decizie va fi confirmat de ESI Media "dupa o perioada de consultatii". Editorul de la "The Independent", Amol Rajan, a scris intr-un mesaj pe Twitter ca "nu exagereaza atunci cand spune ca este extrem de mandru de cea mai dedicata, prolifica si curajoasa echipa de pe Fleet St."

acum 79 luni (12 Feb 2016)

ESI Media a precizat ca translatia spre digitalizarea publicatiilor va crea "unele redundante" in randul angajatilor, dar si 25 de posturi noi in domeniul digital.

Compania a confirmat ca va ceda cotidianul online catre Johnston Press, dupa ce tranzactia va fi aprobata de actionarii acestei companii.

"Aceasta hotarare mentine calitatea de la

si permite continuarea investitiilor in continutul editorial de valoare ce ii atrage pe multi cititori catre platfoma noastra online", a declarat Evgeny Lebedev, proprietarul cotidianului si al ESI Media.

Numarul de angajati afectati de aceasta decizie va fi confirmat de ESI Media "dupa o perioada de consultatii".

Surse ESI Media au explicat ca aceasta hotarare nu va afecta publicatia "London Evening Standard", detinuta tot de companie.

Editorul de la "The Independent", Amol Rajan, a scris intr-un mesaj pe Twitter ca "nu exagereaza atunci cand spune ca este extrem de mandru de cea mai dedicata, prolifica si curajoasa echipa de pe Fleet St."

Cotidianul "The Independent" a fost inaugurat in 1986, dar monitorizarile din decembrie 2015 arata ca a vandut in medie putin peste 56.000 de exemplare - un cuantum mult redus in comparatie cu ziarele rivale din presa britanica, ce se situeaza intre "The Sun", care a vandut 1,8 milioane de copii, si "The Guardian", cu 166.000 de exemplare. In 2014, fiul lui, Evgheny, a declarat pentru BBC ca " ar putea fi vandut daca ar oferi cineva un pret potrivit, dar nu ma implic activ in actiunea de vanzare a publicatiei".

Stephen Glover, un co-fondator al "The Independent", a declarat ca "ziarul se vindea in atat de putine exemplare, incat aparitia versiunii tiparite n-ar mai fi avut sens".

"Cred ca, daca informatia este reala, va fi unul dintre primele cazuri de ziare care inceteaza sa apara pe hartie si isi continu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro