Costuri pentru construirea unei case. Acum e momentul: si materialele, si manopera sunt ieftine

Costuri pentru construirea unei case. Acum e momentul: si materialele, si manopera sunt ieftine

Loturi ieftine de casa la periferii Daca in ceea ce priveste constructia unei case, costurile sunt, cel putin teoretic, aceleasi peste tot (cu variatii mai mici sau mai mari in functie de calitatea finisajelor), exista un factor care poate face o diferenta substantiala, uneori de ordinul a zeci de mii de euro, mai arata imobiliare.ro Este vorba de valoarea terenului, care este influentata in mod decisiv de localizarea respectivei proprietati.

acum 64 luni (11 Feb 2015)

Potrivit sursei citate, solutia ridicarii unei case cu ajutorul unei firme specializate poate fi pusa in practica cu un buget total de 40.000 de euro - incluzand aici si costul terenului.

Preturile practicate de firmele de profil pentru constructia unei case la cheie se ridica la aproximativ 300-350 de euro pe metru patrat construit (suma care include atat manopera, cat si materialele).

Una dintre firmele care se situeaza la limita de jos a acestui interval este Termoplast Best Construct, care practica un tarif de 290 de euro pentru o locuinta realizata din caramida porotherm sau BCA.

Asta inseamna ca, pentru o unitate locativa cu o amprenta la sol de 100 de metri patrati, constructia va costa 29.000 de euro, explica Ionut Dragan, administratorul Termoplast Best Construct, citat de imobiliare.ro.

La rosu, costurile pentru construirea unei case ajung la 150 de euro pe metru patrat construit, adica la un total de 15.000 de euro.

Pretul final pentru o casa poate varia putin atat in functie de finisajele solicitate de beneficiar, cat si de perioada realizarii lucrarii. Astfel, pe timp de iarna, cand cererea este mai scazuta, materialele de constructie sunt ceva mai ieftine decat primavara, vara sau toamna, spune Dragan.

Astfel, tariful practicat pentru o constructie din lemn la cheie este de 275 de euro pe metru patrat construit, iar pentru o casa la rosu ajunge la 120 de euro pe metru patrat construit.

Asta inseamna ca, practic, o casa de 100 de metri patrati te-ar costa cu 2.500 de euro mai putin decat una din caramida sau BCA.

Pe langa factorul pret, o locuinta din lemn ofera avantajul unei durate mai mici de executie: circa doua luni, comparativ cu aproximativ patru luni - timpul necesar pentru ridicarea unei locuinte din zidarie. Loturi ieftine de casa la periferii

Daca in ceea ce priveste constructia unei case, costurile sunt, cel putin teoretic, aceleasi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro