Costul pomenilor electorale. De unde mai vrea Guvernul sa stoarca bani

Dupa ce de la inceputul anului a majorat in nestire cheltuielile cu pensiile si salariile, vrand sa para ca se tine de programul de guvernare, Guvernul nu stie de unde sa mai scoata bani, ca sa compenseze cresterea poverii asupra banului public.

acum 66 luni (10 Aug 2017)

Cresterea privilegiilor pentru anumite categorii socio-profesionale presupun un cost care va fi platit de toata lumea.

Dupa ce de la inceputul anului a majorat in nestire cheltuielile cu pensiile si salariile, vrand sa para ca se tine de programul de guvernare, Guvernul nu stie de unde sa mai scoata bani, ca sa compenseze cresterea poverii asupra banului public. Asa cum executia bugetara in prima jumatate a anului a aratat, deficitul a fost aproape dublu fata de perioada similara a anului trecut, dupa ce cheltuielile de personal au crescut cu aproape 20%, iar cele cu asistenta sociala cu aproape 10%. Tradus in sume exacte, primele sase luni s-au incheiat cu un minus la buget de 6,3 miliarde de lei.

Citeste textul complet in editia print de joi a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro