Costoiu: Anii de studiu, din colegiile postliceale, nu pot fi echivalati cu cei de facultate

Costoiu: Anii de studiu, din colegiile postliceale, nu pot fi echivalati cu cei de facultate

Conditia esentiala, respectiv promovarea examenului de bacalaureat, ramane fundamentala pentru admiterea absolventilor de liceu la cursurile organizate de universitatile de stat sau de cele private", a precizat Costoiu, informeaza Mediafax.

acum 118 luni (13 Sep 2014)

"Cele doua documente nu modifica in niciun fel conditiile de acces la studiile superioare. Conditia esentiala, respectiv promovarea examenului de bacalaureat, ramane fundamentala pentru admiterea absolventilor de liceu la cursurile organizate de universitatile de stat sau de cele private", a precizat Costoiu, informeaza Mediafax.

Pe de alta parte, Mihnea Costoiu a declarat ca legea nu face nicio mentiune cu privire la "echivalarea" anilor de studiu din cadrul colegiilor.

"Legislatia in vigoare nu permite sub nicio forma echivalarea anilor de studiu din colegiile postliceale cu anii de studiu din facultate. 49/2014, Metodologia-cadru privind organizarea si functionarea invatamantului tertiar nonuniversitar, alaturi de Hotararea nr. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro