Costin Borc: Trebuie sa construim un pol pentru productia de avioane in jurul uzinelor de la Bucuresti si Craiova

Costin Borc: Trebuie sa construim un pol pentru productia de avioane in jurul uzinelor de la Bucuresti si Craiova

"In urma cu o luna, cu ocazia unei vizite la o uzina de elicoptere, am spus ca asa cum in prezent construim un pol pentru productia de elicoptere la Brasov, cred ca ar trebui sa incepem sa punem la punct un pol pentru productia de avioane in jurul uzinelor pe care le avem la Craiova si Bucuresti.

acum 57 luni (20 Jul 2016)

Construirea unui pol pentru productia de avioane in jurul uzinelor pe care le avem la Craiova si Bucuresti trebuie inceputa curand pentru viitorul industriei aeronautice din Romania, a declarat, astazi, ministrul Economiei, Costin Borc.

"In urma cu o luna, cu ocazia unei vizite la o uzina de elicoptere, am spus ca asa cum in prezent construim un pol pentru productia de elicoptere la Brasov, cred ca ar trebui sa incepem sa punem la punct un pol pentru productia de avioane in jurul uzinelor pe care le avem la Craiova si Bucuresti. Unii spun ca visez, dar cred ca in jurul companiilor prezente in acest program putem reconstrui o industrie aviatica puternica in Romania", a spus Costin Borc, citat de Agerpres.

Acesta a subliniat ca recent au fost adoptate stimulente fiscale pentru cercetarea si dezvoltarea aplicata in industrie, iar "asocierea industriei si a cercetarii are un viitor puternic in Romania".

Principalii actori din domeniul industriei si cercetarii-dezvoltarii aeronautice din Romania s-au reunit la receptia subansamblelor finalizate la Romaero si transferul acestora pe linia de asamblare finala la Airbus pentru cel mai semnificativ demonstrator pe plan mondial in aviatie, utilizat pentru o noua generatie de aeronave de transport. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro