Costescu: Presedintele Klaus Iohannis ar putea avea un avion prezidential, pana la finalul anului

S-au făcut doar paşii de lucru, (...) cum va scrie ANAF o procedură specială pentru această achiziţie care, probabil, din motive de economie, va fi una 'govern to govern' cu unul dintre statele europene. Ministrul Transporturilor a explicat că de procedura de achiziționare se va ocupa Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), intrucat este vorba despre o "procedură nereglementată".

acum 78 luni (16 Mar 2016)

Președintele Klaus Iohannis ar putea avea un avion prezidențial, pană la finalul anului, a declarat, miercuri, Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, intr-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, informează Agerpres.

Ministrul a spus că avionul va fi, probabil, unul folosit, care a efectuat zboruri cel puțin 3-4 ani, și că va fi cumpărat de la un alt stat membru al Uniunii Europene.

"Am fost ieri in CSAT, unde am făcut o prezentare a comisiei numite, care este planul nostru de acţiune. S-au făcut doar paşii de lucru, (...) cum va scrie ANAF o procedură specială pentru această achiziţie care, probabil, din motive de economie, va fi una 'govern to govern' cu unul dintre statele europene.

Ministrul Transporturilor a explicat că de procedura de achiziționare se va ocupa Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), intrucat este vorba despre o "procedură nereglementată".

"Există o procedură pe care o va face ANAF, pentru că este o procedură nereglementată, şi vom lua legătura cu toate guvernele comunităţii europene. O aeronavă prezidenţială de obicei se cumpără după cel puţin trei sau patru ani de zbor, pentru că atunci am un anumit istoric al aeronavei şi pot să ştiu despre ea mai multe. Practica este să iei o aeronavă care a zburat cel puţin 3-4 ani pentru a avea istoricul clar", a punctat ministrul Costescu. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro