Cosmaruri pentru Dacian Ciolos. Blocarea votului din Diaspora ii da fiori premierului

Cosmaruri pentru Dacian Ciolos. Blocarea votului din Diaspora ii da fiori premierului

Premierul Dacian Ciolos i-a transmis ieri ministrului delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Maria Ligor, ca este ingrijorat ca sunt extrem de putini oameni inscrisi in Registrul Electoral, creat pentru romanii din afara granitelor, in perspectiva alegerilor parlamentare din toamna.

acum 62 luni (21 Jul 2016)

Premierul Dacian Ciolos i-a transmis ieri ministrului delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Maria Ligor, ca este ingrijorat ca sunt extrem de putini oameni inscrisi in Registrul Electoral, creat pentru romanii din afara granitelor, in perspectiva alegerilor parlamentare din toamna. Si sunt un pic ingrijorat legat de modul cum o sa ne organizam pentru a crea conditii, ca sa voteze cat mai multa lume din Diaspora", a spus Ciolos.

Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat ca, pana pe 19 iulie, 3.090 de alegatori romani din strainatate s-au inscris in Registrul electoral. La alegerile prezidentiale din 16 noiembrie 2014 s-au prezentat la urne 377.651 de romani din Diaspora.

Va prezentam, pe scurt, deciziile luate ieri de Guvern:

? Persoanele fara venituri aflate intr-o forma de detentie sau masura educativa privativa de libertate vor fi scutite de la plata taxei extrajudiciare de timbru pentru eliberarea actelor de identitate. Parti din imobilul in care isi are sediul Biblioteca Nationala vor putea fi utilizate pentru activitati culturale, iar Ministerul Culturii va organiza procedura de licitatie publica pentru inchirierea unor parti din bunul imobil. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro